Пошукова система Brave додає штучний інтелект, орієнтований на конфіденційність, – без Google чи Bing

4 хв. читання

Пошукова система Brave, доступна в будь-якому браузері, пропонує нову опцію “Відповісти з ШІ”, яка надає резюме, створене ШІ, із зазначенням джерел, у відповідь на ваші пошукові запити.

Посуньтеся, Microsoft і Google, ви не єдині, хто посилює ШІ в своїх пошукових системах. У середу компанія Brave, що піклується про конфіденційність, оголосила про нову функцію під назвою “Відповісти з ШІ”, призначену для узагальнення результатів, коли ви ставите запитання або запускаєте пошук. Хоча Brave представив опцію узагальнення результатів на основі ШІ минулого року, компанія рекламує нову функцію як “значний крок уперед”.

Як і інші пошукові системи зі штучним інтелектом, “Відповісти з ШІ” від Brave збирає інформацію з різних джерел в єдину узагальнену відповідь, щоб вам було легше її засвоїти. Однак, маючи репутацію захисника вашої конфіденційності, Brave може похвалитися кількома перевагами, унікальними для пошуку зі штучним інтелектом.

У відповідь на ваше запитання Brave AI надасть відповіді з посиланнями на джерела, а також традиційні результати пошуку. Відповіді, що генеруються, базуються на незалежній пошуковій системі Brave, яка, як стверджує Brave, відрізняється від найбільших пошукових систем, що працюють у режимі реального часу, які прямо чи опосередковано покладаються на Google, Bing та інші пошукові системи.

“Відповісти з ШІ” від Brave знаходиться у вільному доступі через пошукову систему Brave в будь-якому настільному або мобільному браузері. Окрім англійської, функція підтримує безліч інших мов.

Протестувати штучний інтелект легко і швидко. Введіть свій запит у поле пошуку, а потім виберіть опцію “Answer with AI“. У відповідь Brave відобразить резюме у верхній частині сторінки, під ним – джерела, а потім – звичайні результати пошуку.

brave search

Ви можете поставити будь-яке загальне запитання. ШІ особливо добре підходить для створення списків елементів. Наприклад, можете попросити його перерахувати всі фільми, зняті Стівеном Спілбергом, або всі інгредієнти, необхідні для приготування лаймового пирога, і ШІ відобразить список у вигляді маркованого списку або таблиці.

Brave також навів кілька різних типів запитів, на які ви можете відповідати за допомогою ШІ.

  • Навігаційні запити допомагають знайти певний веб-сайт.
  • Інформаційні запити ґрунтуються на запитаннях на кшталт “Як знайти північ у поході?” або “Який курс долара до гривні?”.
  • Комерційні запити допомагають знайти або дослідити продукти та послуги.
  • Транзакційні запити намагаються допомогти вам виконати певну дію, наприклад, купити товар.

У березні 2023 року компанія Brave занурилася у світ штучного інтелекту, випустивши інструмент Summarizer на базі штучного інтелекту. Заснований на власних великих мовних моделях (ВММ) Brave, Summarizer пропонує стислі відповіді у верхній частині сторінки результатів пошуку у відповідь на запит. Компанія Brave також заявила, що навчила свої LLM обробляти численні джерела інформації в Інтернеті.

Ви все ще можете здійснювати звичайний пошук у Brave. Але Answer with AI розглядається як наступний крок.

“З новим пошуком Brave та його інтеграцією з Answer with AI користувачі отримують найкраще з обох світів: одне місце для отримання генеративних відповідей, а також актуальних посилань, що забезпечує миттєві та високорелевантні результати”, – сказав Хосеп М. Пуйоль, керівник відділу пошуку Brave.

“На відміну від багатьох пошукових компаній, які змушені покладатися на результати від третіх сторін, або інших, які пропонують лише системи відповідей, Brave тепер поєднує свій індекс зі штучним інтелектом, щоб переосмислити пошуковий досвід і підняти планку миттєвої релевантності результатів, зберігаючи при цьому конфіденційність користувачів”.

Поділитися
Exit mobile version