Meta закриває Threads у Туреччині після судової заборони на обмін даними з Instagram

Додаток соціальної мережі припиняє роботу 29 квітня.

2 хв. читання
Meta закриває Threads у Туреччині після судової заборони на обмін даними з Instagram

Meta закриває Threads у Туреччині 29 квітня після тимчасової заборони Турецького антимонопольного органу (TCA) на автоматичний обмін даними з Instagram. TCA постановив, що зв’язування Threads та Instagram без згоди користувачів “призведе до непоправної шкоди” і що Meta “зловживає своїм домінуючим становищем” в індустрії, використовуючи цю практику. TCA також припустила, що зв’язок існує насамперед для того, щоб збільшити “ринкову владу” компанії.

Замість того, щоб внести будь-які зміни в те, як Instagram і Threads інтегруються в регіоні, Meta припиняє роботу додатку в Туреччині. Компанія заявляє, що це лише тимчасовий захід, оскільки вона працює над тим, щоб оскаржити судову заборону, але поки що немає жодних термінів для цього. Тим часом Meta пропонує користувачам у Туреччині або деактивувати свої акаунти, або повністю їх видалити. Ті, хто деактивує акаунти, зможуть відновити свої публікації та взаємодію, “якщо Threads повернеться” в країну.

Турецькі регулятори – не єдині, хто вважає, що автоматичний зв’язок між Threads та Instagram є, в кращому випадку, дещо моторошним. Це було предметом суперечок з моменту запуску платформи минулого року. Додатки були настільки пов’язані між собою, що користувачі навіть не могли видалити акаунт Threads, не знищивши свій акаунт в Instagram, хоча кілька місяців тому Meta виправила цю проблему.

Meta також почала просувати пости Threads у Facebook та Instagram без згоди користувачів, зрештою дозволивши людям відмовитися від “функції”. Саме такий тип автоматичного обміну даними викликав занепокоєння TCA, що призвело до нещодавньої судової заборони.

Крім того, це не перша регуляторна битва між Meta і Туреччиною. У 2022 році країна оштрафувала Meta на $18,6 млн за обмін даними між своїми додатками, згідно з повідомленням TechCrunch. Це нібито порушення антимонопольного законодавства країни. Країна попросила Meta надати документи з детальним описом її зусиль, спрямованих на припинення порушення цих законів, але турецькі регулятори заявили, що пояснень не вистачає. В результаті країна наклала на “Meta” додаткові штрафи в розмірі 160 000 доларів США щодня.

Facebook та Instagram блокуватимуть приватні повідомлення підліткам від незнайомців

Поділитися
Exit mobile version