Джо Байден підписав законопроект, який може заборонити TikTok у США

Компанія назвала закон «неконституційним».

3 хв. читання
Джо Байден підписав законопроект, який може заборонити TikTok у США

Законопроект, який примусить продати або заборонити TikTok у США, тепер має силу закону. Президент Джо Байден підписав пакет законопроектів про допомогу іноземним державам, який включає «Закон про захист американців від програм, контрольованих іноземними супротивниками», через день після того, як цей закон був схвалений Сенатом.

Хоча програма недоступна навіть у Китаї (там є інша версія TikTok під назвою Douyin), це не зупинило уряди, які прагнуть заборонити її через проблеми національної безпеки.

У своїй заяві TikTok повідомив, що оскаржуватиме закон у суді, що може затримати можливий продаж або заборону.

«Цей неконституційний закон забороняє TikTok, і ми будемо оскаржувати його в суді», – заявили в компанії. «Ми вважаємо, що факти і закон явно на нашому боці, і ми в кінцевому підсумку переможемо. Справа в тому, що ми інвестували мільярди доларів, щоб забезпечити безпеку американських даних і захистити нашу платформу від зовнішнього впливу і маніпуляцій. Ця заборона зруйнує сім мільйонів підприємств і змусить замовкнути 170 мільйонів американців».

Закон дає материнській компанії TikTok, ByteDance, яка базується в Китаї, до року на продаж додатку новому власнику. Якщо компанія не зможе продати додаток, то TikTok буде заборонений в американських магазинах додатків і на веб-хостингах.

На відміну від попередніх спроб примусового продажу або заборони додатку, «Акт про захист американців від додатків, контрольованих іноземними супротивниками» отримав переважну двопартійну підтримку і зміг пройти через Конгрес з вражаючою швидкістю. Початкова версія законопроекту, яка передбачала шестимісячне вікно для відмови від інвестицій, була прийнята Палатою представників у березні, всього через кілька днів після його внесення. Оновлену версію, яка передбачає до 12 місяців для продажу активів, було прийнято на вихідних.

У відео, опублікованому на TikTok, генеральний директор Шоу Чу назвав це «розчаровуючим моментом» для компанії. «Не помиліться, це заборона TikTok і заборона вас і вашого голосу», – сказав він. «Насправді це іронія долі, тому що свобода вираження поглядів у TikTok відображає ті ж самі американські цінності, які роблять США маяком свободи».

@tiktokResponse to TikTok Ban Bill♬ original sound – TikTok

Apple наказали видалити WhatsApp і Threads з китайського магазину додатків

Поділитися
Exit mobile version