Екосистема Samsung нічим не поступається Apple – переконайтеся самі

Багато в чому вона навіть краща.

10 хв. читання

Тривалий час Samsung не приділяла стільки уваги деталям, як Apple, мала меншу екосистему та менше повноцінних пристроїв. Але все це змінилося. Розглянемо сфери, в яких Samsung вдалося наздогнати Apple, а в деяких з них компанія вийшла далеко вперед.

КЛЮЧОВІ ТЕЗИ

  • Samsung пропонує більше варіантів пристроїв, ніж Apple, включаючи складані пристрої та такі продукти, як холодильники та телевізори.
  • Техніка Samsung конкурує з технікою Apple за якістю та продуктивністю, часто з кращими екранами, більшим обсягом оперативної пам’яті та більшою універсальністю.
  • Пристрої Galaxy тепер інтегруються так само, як і пристрої Apple, з такими функціями, як Quick Share і Samsung DeX для підвищення продуктивності.

Samsung Galaxy включає набагато більше пристроїв

У той час, коли Apple пропонувала лише одну чи дві моделі iPhone, Samsung пропонувала телефони будь-якого розміру та бюджету, який ви тільки могли собі уявити. Те саме стосується і планшетів. Сьогодні модельний ряд Apple став складнішим, але Samsung все ще має більше можливостей для вибору.

Зараз у Samsung є складні телефони, такі як Galaxy Z Fold і Galaxy Z Flip. Один з них складається у вигляді книжки, а інший – у вигляді фліпа. Apple не пропонує ні того, ні іншого. Хочете телефон із вбудованим стилусом? Купуйте Galaxy S Ultra. Такого Apple теж не робить.

На противагу Apple Watch є Samsung Galaxy Watch. А конкурентом AirPods є Galaxy Buds. Проти MacBook є ноутбуки Samsung під управлінням Windows. Або ви можете запустити Samsung DeX на Galaxy Tab S9 Ultra (планшеті з екраном розміром з ноутбук) і підключити клавіатуру. Обидві компанії продаватимуть вам монітори, клавіатури та миші.

Samsung ще не має відповіді на VR-гарнітуру Vision Pro від Apple, тож на цьому все (хоча підключення пари окулярів Xreal до телефону може бути досить близьким). Але це тільки “верхівка айсберга” того, що продає Samsung. Ви можете заповнити весь свій будинок технікою Samsung. Телевізор Samsung – це не просто пристрій, який ви підключаєте до телевізора – це справжній телевізор. Samsung пішла далі, продаючи вам все, що завгодно.

Пристрої часто є найкращими у своєму класі

Порівняйте найпотужніші телефони обох компаній на даний момент: iPhone 15 Pro Max проти Samsung Galaxy S24 Ultra. Samsung пропонує кращий екран (зрештою, це постачальник екранів для Apple, як повідомляє 9to5Mac). Samsung пропонує більше оперативної пам’яті. Він пропонує вищу швидкість зарядки. За іншими показниками явного переможця немає, але багато оглядачів віддають перевагу Samsung.

Що стосується планшетів? Samsung Galaxy S9 Ultra більший навіть за iPad Pro, з 14,6-дюймовим екраном проти 12,9, і настільки ж преміальний. Існує чимало причин віддати перевагу планшету Samsung, а не Apple. Чи може екосистема додатків Android конкурувати з екосистемою Apple – це інше питання, але воно стало більш важливим.

Це тому, що коли справа доходить до апаратного забезпечення, прірви просто не існує. Якщо ви розглядаєте студійний дисплей Apple, вам може підійти Samsung Viewfinity S9. Пристрої Apple за своєю конструкцією найкраще працюють з іншими пристроями Apple. Але якщо вам просто потрібне найкраще апаратне забезпечення, продукт Samsung, як правило, є найкращим, і ви не будете обмежені у можливостях при виборі Windows, як це часто буває з продуктами Apple.

(Обіцяний) цикл підтримки Samsung тепер такий самий довгий

Однією з сильних сторін Apple є те, що якщо ви купуєте iPhone, він служитиме вам роками. Ви можете передати старий телефон своїм дітям. Ви можете перепродати його за пристойні гроші. Все це можливо, тому що Apple вже давно підтримує свої пристрої протягом декількох років, коли галузевим стандартом було два роки.

Зараз Samsung намагається зрівнятися з Apple у цій сфері. Пристрої, випущені у 2023 році, отримають чотири роки основних оновлень ОС, а тим, що вийдуть у 2024 році, обіцяють сім років основних оновлень.

Читайте також: Чи безпечно використовувати старі чи вживані телефони? Ось що ви повинні знати

Поки що невідомо, чи дотримається Samsung свого слова, але на папері це одна з переваг Apple, яка починає зникати. Магазини Samsung далеко не такі розповсюджені, як магазини Apple, але вони є одними з найбільш ремонтопридатних телефонів у сторонніх роздрібних продавців. Крім того, завдяки постійним програмам Samsung зі знижками, ви можете розраховувати на те, що не платитимете повну ціну за найновіші телефони, якщо ви вирішите залишатися з Samsung.

Пристрої Galaxy чудово працюють разом

Якщо у вас є iPhone і ви використовуєте iCloud, всі ваші файли відображаються на інших пристроях Apple. Ваші AirPods перемикаються між пристроями і автоматично знають, який з них відтворює аудіо. Ви можете запустити програму на телефоні і продовжити користуватися нею на планшеті. Ви можете використовувати iPad як зовнішній дисплей для вашого MacBook. Ви можете використовувати Apple Watch як видошукач для вашої камери. Ви можете використовувати iPhone як веб-камеру. Ідея зрозуміла.

Але тепер ви можете робити все це і на пристроях Samsung. Деякі з цих функцій доступні лише на пристроях Samsung. Інші є частиною Android загалом. Наприклад, Quick Share, колишня Nearby Share, – це відповідь Android на AirDrop від Apple. Вона працює на будь-якому пристрої Android, а не лише на Samsung.

Не можна сказати, що реалізація Apple завжди краща за реалізацію Samsung або що Samsung завжди краща за реалізацію Apple. У багатьох випадках, якщо ви знаєте різні назви, які використовує кожна компанія, вони функціонують майже однаково.

Samsung пропонує функції, яких немає в Apple

Почнемо з Samsung DeX. Це настільний режим, який дозволяє використовувати телефон або планшет як ПК. DeX – це недостатньо розрекламована функція, яка є справжньою перевагою Samsung над більшістю інших пристроїв Android та Apple.

samsung galaxy z fold 5 dex dock 1
Bertel King / How-To Geek

Працювати в багатозадачному режимі на великих пристроях Galaxy (наприклад, складаних книжках і планшетах) простіше, ніж на будь-якому іншому мобільному пристрої. Ви можете стиснути будь-яку програму у вікно, а потім згорнути це вікно в чат-бульбашку. Ви можете мати кілька програм на екрані одночасно і перемикатися між ними за допомогою панелі завдань. Ви можете мати док-станцію, яка знаходиться збоку екрана і доступна в будь-який час за допомогою свайпу. Якщо у вас є S Pen, функція “Погляд” – це, по суті, “картинка в картинці” для будь-якої програми, так що програма в кутку залишається легко доступною, коли ви перемикаєтеся між іншими програмами у фоновому режимі.

Перевагою iPhone або iPad є екосистема додатків, а перевагою Samsung – інтерфейс. Ви з більшою ймовірністю знайдете чудову програму, яка підвищить вашу продуктивність, в Apple App Store, але якщо в Android є все, що вам потрібно, інтерфейс Samsung дозволяє працювати з цими програмами більш універсально, ніж на будь-якій іншій платформі, окрім Linux.

Оскільки Samsung не пропонує традиційної операційної системи для настільних комп’ютерів, вона тісно інтегрується з операційними системами Microsoft. Phone Link дозволяє віддзеркалити ваш телефон на комп’ютері з Windows і запустити будь-яку програму для Android. Після встановлення з’єднання ви можете легко обмінюватися файлами на обох пристроях. Ми найчастіше говоримо про апаратне забезпечення Samsung, але програмне забезпечення непомітно стало сильною стороною Samsung.

Samsung не має обмежень

Apple випускає продукт лише після того, як він був розроблений з урахуванням інтеграції з іншими гаджетами Apple. Samsung випускає найрізноманітніші речі протягом десятиліть, і лише відносно недавно компанія покращила взаємодію цих пристроїв між собою.

Це означає, що ви можете бути користувачем Windows і отримувати повну функціональність від монітора Samsung. Ваш телевізор Samsung залишатиметься чудовим телевізором, якщо ви зміните телефон. Навушники Samsung Galaxy Buds мають кілька ексклюзивних переваг для телефонів Samsung, але вони підійдуть для будь-якого телефону (чесно кажучи, навушники AirPods теж досить сумісні). Якщо ви зробите ставку на Samsung і вирішите розширити лінійку через кілька років, більшість ваших речей залишаться принаймні на 90% такими ж корисними, як і раніше.

Samsung розглядає інтеграцію як доповнення до вже хороших пристроїв, а не як вимогу. Тоді як Apple вимагає, щоб у вас був iPhone, щоб налаштувати Apple Watch, ви можете підключити Galaxy Watch до будь-якого телефону на Android. Коротше кажучи, у Samsung є свої переваги, і ви не потрапляєте в пастку.

Є переваги в тому, що ви отримуєте всю техніку від одного бренду, що є важливою частиною бізнес-моделі Apple. Google докладає зусиль, але її загальний асортимент апаратного забезпечення поки що не пропонує такого широкого спектру можливостей і функцій, як у Apple чи Samsung. Такі компанії, як OnePlus, також намагаються, але вони ще більше відстають.

З Samsung ситуація інша. Вона не тільки може конкурувати з Apple, але й досить часто є кращим вибором.

Поділитися
Exit mobile version