5 захоплюючих функцій Android, які Google щойно анонсувала на CES 2024

Google представила кілька нових функцій, які незабаром з'являться для користувачів Android, включаючи спрощення обміну даними між пристроями Android.

4 хв. читання

На виставці CES 2024 компанія Google анонсувала кілька нових функцій Android, які порадують користувачів екосистеми смартфонів, включаючи функцію швидкого обміну між усіма пристроями Android, розширення функції Fast Pair на Chromecast та інші пристрої Google TV, а також можливість транслювати TikTok з телефонів на вбудовані пристрої Chromecast.

Ось всі нові функції, що з’являться в Android, про які вам потрібно знати.

Швидкий обмін (Quick Share)

На виставці CES компанія Google оголосила, що співпрацює з Samsung, щоб об’єднати найкращі рішення для спільного використання, створивши крос-платформне рішення для Android під назвою Quick Share. Користувачі Samsung вже знайомі з функцією Quick Share (яка користується великою популярністю), а користувачі Android можуть бути знайомі або не знайомі з функцією Nearby Share (яка користується меншою популярністю). Щоб знайти краще рішення для всіх, дві компанії об’єдналися (під назвою Samsung Quick Share), щоб об’єднати найкраще з обох слів.

Зображення Google
Зображення Google

Quick Share запропонує одноранговий обмін контентом на всіх типах пристроїв (в екосистемі Android), таких як телефони і навіть Chromebook. Компанії навіть співпрацюють з виробниками ПК, щоб інтегрувати Quick Share у комп’ютери з Windows як попередньо встановлену програму. Quick Share значно спростить те, що вже пропонує Nearby Share, і буде доступний на пристроях, починаючи з лютого.

Розширення підтримки Fast Pair

Fast Pair без проблем працює з Bluetooth-навушниками на Android. У наступному місяці Google планує розширити підтримку Fast Pair на інші пристрої, такі як Chromecast з Google TV та інші пристрої Google TV (які будуть запущені пізніше цього року).

Зображення Google

Трансляція на інші програми та пристрої

Google наполегливо працює над тим, щоб розширити можливості трансляції для більшої кількості додатків і пристроїв. Відтепер користувачі Android можуть транслювати вміст TikTok зі свого телефону на вбудовані пристрої Chromecast. І це лише верхівка айсберга для створення контенту. Заплановано також більше пристроїв із вбудованим Chromecast, таких як телевізори LG 2024 і навіть LG Hospitality Healthcare, тож користувачі зможуть транслювати свій контент на телевізори в готельних номерах без необхідності входити в кожну програму.

Зображення Google

Крім того, з’являється нова функція, яка дозволить користувачам переносити музику зі Spotify та YouTube Music з сумісного Pixel Phone на підключений до нього Pixel Tablet.

Більше сумісності пристроїв з Matter

Оскільки все більше споживачів користуються розумними пристроями, Google прагне забезпечити сумісність пристроїв різних компаній. З цією метою компанія продовжує впроваджувати галузеві стандарти, і за допомогою Matter (нового стандарту для платформ розумного будинку) телевізори LG та деякі пристрої Google і Android TV OS незабаром стануть хабами для Google Home.

Зображення Google

Додатки та сервіси Google стануть доступними для більшої кількості автомобілів

Android Auto незабаром з’явиться у Ford Mustang Mach-E та F-150 Lightning. Крім того, електромобілі, сумісні з Android Auto, зможуть обмінюватися інформацією про рівень заряду акумулятора з Картами Google у режимі реального часу, щоб покращити досвід водіння, надаючи приблизний рівень заряду акумулятора після прибуття до місця призначення. Ці нові функції також дозволять оцінити, скільки часу знадобиться для зарядки вашого автомобіля.

Зображення Google

Багато провідних автомобільних брендів також отримають кращу інтеграцію з такими додатками, як Google Assistant та Google Play, безпосередньо на дисплеї автомобіля. Ця нова функція буде доступна для таких брендів, як Nissan, Lincoln та інших.

Читайте також: Що нового в Android 15? “Затихання сповіщень” та інші зручні нові функції

Поділитися
Exit mobile version