Meta обмежить підліткам доступ до контенту про самоушкодження та розлади харчової поведінки в Instagram та Facebook

Meta оголошує про додаткові засоби захисту, спрямовані на типи вмісту, який підлітки бачать в Instagram і Facebook.

6 хв. читання

Компанія Meta збирається автоматично обмежити доступ до контенту, який підліткові акаунти в Instagram і Facebook можуть бачити на платформах, повідомила компанія у вівторок. Ці акаунти будуть автоматично обмежені від перегляду шкідливого контенту, такого як пости про самоушкодження, забраження насильства та розлади харчової поведінки. Ці зміни відбуваються на тлі посиленої уваги до компанії Meta через заяви про те, що її послуги можуть бути шкідливими для молодих користувачів.

КЛЮЧОВІ ТЕЗИ

  • Meta почне приховувати більше типів контенту для підлітків в Instagram і Facebook відповідно до вказівок експертів.
  • Meta автоматично встановить для всіх підлітків найсуворіші налаштування контролю вмісту в Instagram і Facebook і обмежить пошук по словам-тригерам в Instagram.
  • Meta також запропонує підліткам оновити свої налаштування конфіденційності в Instagram одним дотиком за допомогою нових сповіщень.

Хоча Meta вже не рекомендує цей тип контенту підліткам у таких місцях, як Reels та Explore, нові зміни означають, що цей тип контенту більше не буде показуватися у стрічці та історіях, навіть якщо ним поділився хтось, за ким підліток стежить.

“Ми регулярно консультуємося з експертами в галузі підліткового розвитку, психології та психічного здоров’я, щоб допомогти зробити наші платформи безпечними та відповідними до віку молодих людей, в тому числі покращити наше розуміння того, які типи контенту можуть бути менш придатними для підлітків”, – написала компанія в блозі. “Візьмемо приклад когось, хто пише про свою постійну боротьбу з думками про самоушкодження. Це важлива історія, яка може допомогти дестигматизувати ці проблеми, але це складна тема і не обов’язково підходить для всіх молодих людей”.

Компанія зазначає, що хоча Instagram і Facebook дозволяють користувачам ділитися контентом про власну боротьбу з суїцидом, самоушкодженням і розладами харчової поведінки, політика Meta полягає в тому, щоб не рекомендувати такий контент і зробити його складнішим для пошуку. Тепер, коли користувачі шукатимуть терміни, пов’язані з цими темами, Meta почне приховувати відповідні результати, а натомість показуватиме експертні ресурси, де можна отримати допомогу з цього питання. Meta заявляє, що вже приховує результати за пошуковими термінами, пов’язаними з самогубством і самоушкодженням, і що зараз розширює цей захист, щоб включити більше термінів.

“Батьки хочуть бути впевненими, що їхні підлітки переглядають онлайн-контент, який відповідає їхньому віку. У поєднанні з інструментами батьківського нагляду Meta, які допомагають формувати досвід їхніх підлітків в Інтернеті, нові правила Meta щодо приховування вмісту, який може бути менш відповідним віку, дадуть батькам більше спокою”. – Вікі Шотболт, генеральний директор ParentZone.org

Meta також автоматично поміщає всі підліткові акаунти в найсуворіші налаштування контролю за контентом в Instagram і Facebook. Ці налаштування автоматично застосовуються до нових підлітків, які приєднуються до платформ, але тепер вони будуть застосовуватися і до підлітків, які вже користуються додатками. Елементи керування рекомендаціями щодо контенту, які називаються “Контроль чутливого контенту” в Instagram і “Зменшити” у Facebook, покликані ускладнити користувачам доступ до потенційно чутливого контенту або акаунтів у таких місцях, як “Пошук” і “Дослідження”.

Читайте також: Facebook та Instagram блокуватимуть приватні повідомлення підліткам від незнайомців

Щоб переконатися, що підлітки регулярно перевіряють свої налаштування безпеки та конфіденційності в Instagram, а також знають про доступні приватніші налаштування, Meta надсилатиме нові сповіщення, заохочуючи їх оновлювати свої налаштування для більш приватного досвіду одним дотиком. Якщо підлітки вибирають «Увімкнути рекомендовані налаштування», Meta автоматично змінить їхні налаштування, щоб обмежити, хто може репостити їхній вміст, позначати або згадувати їх, або включати їхній вміст у ремікси Reels. Ми також гарантуємо, що лише їхні підписники зможуть надсилати їм повідомлення та допоможемо приховати образливі коментарі. Сповіщення з’являтимуться в ситуаціях, коли підліток взаємодіє з акаунтом, з яким він не є другом.

05 Teen Settings Bundle

Meta заявляє, що оновлення буде впроваджено в усіх акаунтах підлітків протягом найближчих тижнів.

Заходи, оголошені сьогодні, з’явилися у зв’язку з тим, що на 31 січня заплановано свідчення Meta в Сенаті з питань безпеки дітей, разом з X (колишній Twitter), TikTok, Snap і Discord. Очікується, що члени комітету будуть тиснути на керівників компаній щодо нездатності їхніх платформ захистити дітей в Інтернеті.

Зміни також відбуваються на тлі того, що понад 40 штатів подали до суду на Meta, стверджуючи, що сервіси компанії сприяють виникненню проблем з психічним здоров’ям у молодих користувачів. У позові стверджується, що за останнє десятиліття Meta “глибоко змінила психологічні та соціальні реалії покоління молодих американців” і що вона використовує “потужні та безпрецедентні технології, щоб заманювати, залучати і, зрештою, втягувати молодь і підлітків у пастку”. Вона звинувачує “Meta” в ігноруванні “серйозних небезпек, які несе в собі просування їхньої продукції з метою отримання прибутку”.

Крім того, Meta отримала ще один офіційний запит на інформацію (RFI) від регуляторів Європейського Союзу, які шукають більше інформації про реакцію компанії на проблеми безпеки дітей в Instagram. Регулюючі органи запитують компанію, що вона робить для усунення ризиків, пов’язаних із розповсюдженням власноруч створених матеріалів про сексуальне насильство над дітьми (SG-CSAM) в Instagram.

Поділитися
Exit mobile version