Samsung Galaxy Watch отримав перший в історії дозвіл FDA на виявлення апное уві сні

Пізніше цього року годинник Galaxy Watch зможе виявляти ранні симптоми небезпечного стану.

3 хв. читання
GW6Classic lifestyle 04 configurator 800x600 1

Відстеження здоров’я та фітнесу – це остання модна тенденція в смарт-годинниках, і Samsung Galaxy Watch щойно подолав головну перешкоду в гонці за впровадженням нової величезної функції.

Вперше в історії Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило використовувати функцію виявлення апное уві сні на смарт-годинниках.

Згідно з прес-релізом, ця функція буде доступна в серії Galaxy Watch до третього кварталу цього року і зможе виявляти ознаки помірного та важкого обструктивного апное сну, відстежуючи сон користувача двічі протягом 10-денного періоду, протягом більше чотирьох годин кожного разу.

Samsung заявляє, що відстеження призначене для користувачів у віці 22 років і старше, у яких ще не було діагностовано апное уві сні.

Одним з ключових симптомів апное уві сні є падіння рівня кисню в крові через утруднене дихання. Годинник Galaxy Watch може відстежувати рівень кисню в крові, і якщо розвивається патерн падіння, користувач отримає сповіщення в додатку Samsung Health Monitor, доступному тільки на телефонах Samsung.

За словами Samsung, апное уві сні часто не діагностується і не лікується на ранніх стадіях, і ця функція повинна “дозволити більшій кількості людей проактивно виявляти симптоми цього стану, заохотити до раннього виявлення і ще більше знизити ймовірність ускладнень, пов’язаних зі здоров’ям“.

Лікарі попереджали, що смартфони та годинники можуть бути ненадійними у виявленні апное уві сні, але це не зупинило виробників, зокрема Apple та Fitbit, від спроб додати цю функцію. Як повідомляється, Apple працює над подібною функцією, але вона ще не отримала дозволу FDA.

Samsung додала кілька попереджень про нову функцію. Вона не повинна використовуватися для заміни традиційних методів діагностики та лікування кваліфікованим лікарем, а дані, що надаються цим пристроєм, не призначені для допомоги лікарям у діагностиці розладів сну.

Компанія також додала, що через ринкові обмеження, пов’язані з реєстрацією медичних пристроїв, виявлення апное уві сні може бути обмежене, якщо користувач знаходиться або подорожує в країну, де годинник не пройшов реєстрацію як медичний пристрій.

Функція виявлення апное уві сні приєднується до низки інших функцій відстеження стану здоров’я на Galaxy Watch, включаючи моніторинг артеріального тиску, виявлення електрокардіограми та сповіщення про нерегулярний серцевий ритм.

Поділитися
Exit mobile version