Зберігайте контроль над своїми даними: Google просить не ділитися особистим з ШІ Gemini

3 хв. читання
gemini 1

Програми зі штучним інтелектом, такі як Gemini, несуть у собі певні ризики, що чудово ілюструє нове попередження Google про конфіденційність. Ось інформація, яку збирає Google.

Додаток Gemini, раніше відомий як Bard, готовий стати цифровим асистентом наступного покоління на пристроях Android. Цей новий ШІ-орієнтований додаток обіцяє зробити взаємодію зі смартфонами та іншими пристроями значно розумнішою та простішою.

Але ці програми зі штучним інтелектом несуть у собі певний ризик, який чудово ілюструє нове попередження Google про конфіденційність.

Це попередження з’явилося через Gemini Apps Privacy Hub і чітко вказує, що коли ви взаємодієте з додатками Gemini, Google збирає наступну інформацію:

  • Розмови;
  • Місцезнаходження;
  • Зворотній зв’язок;
  • Інформація про використання.

Google також заявляє, що зібрана інформація допомагає їм надавати, вдосконалювати та розробляти продукти, послуги та технології машинного навчання.

Перший пункт, який повинен викликати певне занепокоєння. Хто має доступ до ваших розмов у Gemini? Ось що каже Google:

Ми серйозно ставимося до вашої конфіденційності і нікому не продаємо вашу особисту інформацію. Щоб допомогти Gemini вдосконалюватися, захищаючи вашу конфіденційність, ми вибираємо підмножину розмов і використовуємо автоматизовані інструменти, які допомагають видаляти інформацію, що ідентифікує користувача (наприклад, адреси електронної пошти та номери телефонів).

Що стосується попередження, то в розділі “Ваші дані та додатки Gemini” ви знайдете наступне речення:

Будь ласка, не вводьте конфіденційну інформацію в розмовах або будь-які дані, які ви не хотіли б, щоб побачив рецензент або щоб Google використовував для поліпшення наших продуктів, послуг і технологій машинного навчання.

Під цим твердженням ви знайдете інформацію про те, як довго зберігаються переглянуті дані, про що повідомляє Google:

Розмови в Gemini Apps, які були переглянуті людьми-рецензентами, не видаляються, коли ви видаляєте свою діяльність у Gemini Apps, оскільки вони зберігаються окремо і не пов’язані з вашим обліковим записом Google. Натомість вони зберігаються до трьох років.

Три роки. Саме стільки часу зберігатимуться ваші розмови, навіть після того, як ви видалите свою активність з програми Gemini. Google продовжує попереджати:

“Навіть коли активність у додатках Gemini вимкнена, ваші розмови зберігатимуться у вашому обліковому записі до 72 годин. Це дозволяє Google надавати послуги та обробляти будь-які відгуки. Ця активність не відображатиметься у вашому Gemini Apps Activity”.

Що все це означає? Простіше кажучи, ви повинні обов’язково прислухатися до попередження Google і ніколи не включати конфіденційну інформацію у ваші взаємодії в Gemini. Ніколи.

Це нове попередження чітко вказує на те, що Google не лише наполегливо рекомендує не додавати конфіденційну інформацію до взаємодії з Gemini, але й на те, що кожен ваш “чат” з додатком зберігатиметься на серверах Google протягом трьох років. Одне з останніх тверджень, зроблених у попередженні, звучить так:

Не вводьте нічого, що ви не хотіли б, щоб побачила людина-рецензент або використовував Google.

Звучить не дуже? Вирішувати вам.

Поділитися
Exit mobile version