Bard тепер Gemini: штучний інтелект від Google вперше доступний для мобільних пристроїв

Ви можете спробувати новий Преміум-план AI від Google безкоштовно.

6 хв. читання
штучний інтелект від Google

Коли Bard вперше запустили майже рік тому, штучний інтелект від Google мав кілька серйозних недоліків. З того часу він значно виріс завдяки двом значним вдосконаленням мовної моделі (LLM) та кільком оновленням. Тепер Google готовий залишити ім’я та репутацію Bard в минулому, перейменувавши чат-бота на Gemini.

Після тривалих експериментів Google нарешті запустила свою мовну модель Gemini Ultra 1.0. Це найдосконаліша LLM в арсеналі Google, оскільки, як повідомляється, вона випереджає GPT-4 у кількох тестах.

У четвер Google оголосив, що Bard тепер називатиметься Gemini – так називається LLM, на якій працює чат-бот зі штучним інтелектом, “щоб відобразити передові технології, які лежать в його основі”, згідно з заявою Google. Він, як і раніше, є безкоштовними для використання, і так само покладається на Gemini Pro 1.0 як на базову модель штучного інтелекту. Але тут є кілька ключових оновлень, зокрема більш відшліфований веб-інтерфейс і широке розгортання нещодавньої функції генерації зображень.

Що таке Gemini?

Gemini – найпотужніший і найдосконаліший LLM від Google на сьогоднішній день. Модель випускається в трьох розмірах: Gemini Nano, Gemini Pro та Gemini Ultra. Версії Gemini підходять для різних завдань. Gemini Pro наразі забезпечує роботу Google Bard.

Тепер, після ребрендингу, ім’я чат-бота відображає ступінь LLM, який його забезпечує – і це подвійне використання бренду Gemini може викликати плутанину. Схоже, що Google бере приклад з Microsoft, яка провела ребрендинг Bing Chat на Copilot, і тепер цей чат-бот доступний у кількох варіантах.

Спираючись на ребрендинг, наступного тижня Google випускає новий додаток Gemini для Android, який не лише дає користувачам можливість легшого доступу до Bard на мобільних пристроях для запитів у дорозі, але й покращує роботу Google Assistant.

Gemini на Android

Користувачі Android зможуть завантажити додаток Gemini з Google Play Store. Користувачі також можуть підключитися до Gemini через Google Assistant, щоб отримати доступ до допомоги Gemini через додаток або в будь-якому місці, де зазвичай активується Google Assistant, включаючи натискання кнопки ввімкнення, проведення по екрану кутом або навіть промовляння “Привіт, Google”.

Наприклад, якщо ви довго натискаєте кнопку живлення, Gemini активується над екраном, де ви можете поспілкуватися голосом або ввести підказку.

Багато з функцій Google Assistant, які ви знаєте і любите, такі як встановлення таймерів, здійснення дзвінків і управління пристроями розумного будинку, також будуть доступні в додатку Gemini, згідно з релізом.

Ви зможете встановити безкоштовний додаток Gemini на Android вже найближчим часом (наразі додаток вже доступний у США англійською мовою та незабаром з’явиться більше країн і мов).

Gemini на iOS

Якщо ви користуєтеся iOS і хочете випробувати Gemini на мобільних пристроях, вам не потрібно нічого встановлювати додатково. Google заявляє, що відкриє доступ до Gemini з додатку Google протягом найближчих тижнів.

Як тільки додаток буде запущено, користувачі зможуть натиснути на перемикач Gemini у верхній частині програми Google, щоб отримати доступ до чат-бота.

Функціональність Gemini з’явиться на iOS протягом наступних кількох тижнів та буде вбудована в основний додаток Google.

Gemini Advanced

Інші оновлення від Google включають абсолютно новий платний рівень підписки – Google One AI Premium Plan. Цей рівень надає користувачам доступ до Gemini Advanced, який є аналогом сервісу ChatGPT Plus від Google. За 909,99 грн. на місяць користувачі отримують доступ до Ultra 1.0, 2 ТБ пам’яті та всіх останніх досягнень Google.

Gemini Advanced – абсолютно новий продукт, який має більше можливостей, ніж стандартний Gemini AI, особливо в сферах розуміння, міркувань і кодування. Він також може вести довші розмови, ніж безкоштовна модель Gemini. Gemini Advanced – це фактично версія ChatGPT Plus від Google.

Той, хто регулярно користується стандартною моделлю Gemini, може отримати користь від Gemini Advanced. Він може розбирати складні проблеми, навчати користувачів новим темам і розробляти код для веб- або програмних додатків. Але це все ще досить голий продукт. Google каже, що Gemini Advanced швидко отримає нові функції, включаючи аналіз документів, який вже є ключовою функцією ChatGPT Plus.

Що стосується ціни, то 909,99 грн. на місяць звучить як великі гроші, але членство в Google One AI Premium можна розділити з п’ятьма людьми, і воно включає 2 ТБ хмарного сховища. Вона відкриває нові функції в Google Фото і Workspace, а також включає безкоштовну VPN. Це безліч переваг за ту саму ціну, що й ChatGPT Plus.

Сьогодні Gemini Advanced доступний у більш ніж 150 країнах і територіях англійською мовою, і з часом його буде розширено його для інших мов.

Ті, хто хоче протестувати Gemini Advanced, повинні приєднатися до Google One AI Premium – на щастя, перші два місяці безкоштовні.

Поділитися
Exit mobile version