Як користуватися Copilot (в минулому Bing Chat)

Copilot - це новий сервіс, який працює на основі штучного інтелекту.

12 хв. читання

Після того, як OpenAI запустила ChatGPT минулої осені, Microsoft стала одним з найбільших інвесторів компанії. Однак замість того, щоб інвестувати в популярного чат-бота зі штучним інтелектом (ШІ), Microsoft використала ці інвестиції для посилення власної пошукової системи Bing за допомогою генеративного ШІ. Тепер технологічний гігант дав своєму пошуковику Bing, що працює на основі штучного інтелекту, нове ім’я та новий сайт – Copilot.

Замість того, щоб бути другою пошуковою системою після більш популярного Google, Bing тепер працює на базі нової версії Microsoft Copilot – хоча можливість використовувати традиційний формат пошуку Bing залишається. Користувачі можуть переходити на Copilot і ставити запитання, завантажувати зображення та запитувати зображення, згенеровані штучним інтелектом, так само, як вони це роблять у ChatGPT.

Новий Copilot, який часто називають “новим Bing” або “Bing Chat”, значно відрізняється від свого більш популярного конкурента, ChatGPT. Нижче ми розглянемо, як користуватися Copilot і різні способи доступу до нього.

Як користуватися Microsoft Copilot

Новий Copilot
Новий Copilot

Що вам знадобиться: Для початку роботи з Copilot потрібен обліковий запис, щоб отримати доступ до чату. Користувачі можуть використовувати обліковий запис Microsoft або Entra ID. Наразі Copilot доступний лише для браузерів Microsoft Edge та Chrome на Windows та Mac OS.

1. Увійдіть на новий веб-сайт Copilot

Відкрийте новий веб-сайт Copilot і увійдіть в систему. Просто перейдіть за адресою Copilot.Microsoft.com і натисніть на кнопку Увійти. Майте на увазі, що для входу вам потрібен обліковий запис Microsoft або Entra ID, і ви можете зробити це в Chrome або Edge у Windows або MacOS.

Обліковим записом Microsoft може бути адреса електронної пошти outlook.com або hotmail.com, а також пароль або дані для входу, які ви використовуєте для служб Microsoft, таких як Office, OneDrive або Xbox.

Ви можете створити обліковий запис Microsoft, використовуючи будь-яку адресу електронної пошти, включно з Gmail!

Увійдіть до Microsoft

На сторінці входу все ще вказано Bing, але це обов’язково зміниться протягом наступних кількох днів.

2. Почніть користуватися Microsoft Copilot

Після входу в систему ви можете почати ставити Microsoft Copilot свої запитання. Введіть свої запитання в текстове поле внизу екрана і надішліть їх до Copilot.

Microsoft Copilot

Незважаючи на те, що інтерфейс сервісу російською мовою, Copilot володіє українською мовою. Сподіваємось, цей недолік скоро буде виправлено інженерами Microsoft.

3. Дізнайтеся, як працює новий Microsoft Copilot

Бот Microsoft Copilot дещо відрізняється від ChatGPT, найпопулярнішого чат-бота зі штучним інтелектом. Хоча ви вводите підказки в розмовах аналогічно, формат відповідей, стиль розмови та користувацький інтерфейс відрізняються.

Ось розбивка, яка допоможе вам ознайомитися з новим вікном Microsoft Copilot:

  • Текстова область: У нижній частині екрана є текстова область, де ви можете вводити свої підказки та запитання для Copilot.
  • Додавання зображення: Microsoft дозволяє користувачам завантажити фотографію, щоб Copilot обробив її за допомогою штучного інтелекту, подібно до Google Lens і GPT-4. Натиснувши на цю кнопку, ви можете додати зображення.
  • Мікрофон: Якщо ви віддаєте перевагу використовувати мікрофон вашого пристрою замість клавіатури, щоб давати підказки Copilot, ви можете натиснути на мікрофон у текстовому полі, щоб поговорити зі штучним інтелектом чат-бота.
  • Нова тема: Коли ви натиснете “Нова тема”, Copilot видалить попередню розмову і запропонує вам перейти до нової.
  • Джерела: Copilot працює як розмовна пошукова система зі штучним інтелектом, і хоча вона не видає відповіді у вигляді списку, як пошукова система, вона збирає більшість відповідей з Інтернету завдяки Bing. Коли ви отримаєте відповідь на підказку, Copilot покаже список джерел і посилань під бульбашкою повідомлення.
  • Запропоновані додаткові запитання: Після того, як ви отримаєте відповідь від Microsoft Copilot, він згенерує пропозиції щодо різних додаткових запитань, які ви можете використати. Наприклад, якщо ви запитаєте Копілот “Якого кольору небо?”, він може запропонувати наступні запитання: “Чи блакитне небо на інших планетах?” або “Як забруднення впливає на колір неба?”.
  • Розмовний стиль: Microsoft Copilot запрограмований на те, щоб надавати більш людську відповідь на запит, ніж пошукова система, тому він пропонує три формати відповідей – більш творчий, більш збалансований і більш точний. Кожен з цих форматів описує себе сам: вибравши “більш творчий”, ви отримаєте оригінальні та творчі відповіді, а також можете згенерувати зображення; “більш збалансований” схожий за тоном на ChatGPT, інформативний і дружній чат з відповідями, схожими на людські; а “більш точний” надасть стислі та прямі відповіді.
  • Лічильник підказок: Коли Copilot відповідає на запит під час розмови, ви бачите число, яке допомагає вам відстежувати кількість отриманих відповідей. Існує обмеження в 30 відповідей на одну бесіду.
  • Кнопки “Мені подобається”, “Мені не подобається”, “Копіювати” та “Експортувати”: Під час сканування екрана ви, швидше за все, помітите ці кнопки під кожною відповіддю від Microsoft Copilot.

Поширені запитання

Що вміє Microsoft Copilot?

Як і ChatGPT, Microsoft Copilot може генерувати текст у розмовному режимі, писати есе, створювати листи, узагальнювати контент, писати код і відповідати на складні запитання. Але на відміну від безкоштовної версії ChatGPT, Copilot має доступ до Інтернету, що дозволяє йому надавати актуальні відповіді на поточні події.

Безкоштовна версія ChatGPT навчається лише на даних до 2021 року, тому вона не може надавати відповіді, пов’язані з більш свіжими подіями та розробками. Це означає, що Copilot може дати вам відповіді про події, які відбулися вчора, тоді як ChatGPT не знатиме про те, що сталося минулого року – якщо у вас немає підписки на ChatGPT Plus.

Окрім доступу до інтернету, Copilot також може використовувати штучний інтелект для створення зображень у вікні чату. Я протестував цю функцію, і вона все ще працює з помилками, коли використовується в переробленому вікні чату. Зазвичай все, що вам потрібно зробити, це попросити його створити зображення і описати, які функції ви хочете, щоб фотографія мала, і він одразу ж створить зображення. Він також може обробляти зображення, які ви завантажуєте в чаті, щоб надати вам інформацію про них, наприклад, визначити види рослин.

Як отримати доступ до Microsoft Copilot?

Чат-бот зі штучним інтелектом Microsoft Copilot доступний на веб-сайті Copilot.Microsoft.com у браузерах Chrome та Edge у Windows або MacOS. Для входу потрібен обліковий запис Microsoft або Entra ID.

Чи можна використовувати новий Microsoft Copilot на мобільних пристроях?

Чат-бот Microsoft Copilot все ще доступний через мобільний додаток Bing, і ви можете розпочати розмову в Інтернеті та відсканувати QR-код, щоб продовжити її в мобільному додатку.

Ця програма забезпечує прямий зв’язок з чат-ботом Copilot, з перевагами, які полягають у тому, що вам не потрібно заходити на веб-сайт, коли ви хочете ним скористатися, а також у можливості додавати віджети на домашній екран вашого телефону.

Чи використовує Microsoft Copilot ChatGPT?

Copilot не використовує ChatGPT, але використовує GPT-4 для спілкування з користувачами. Новий Copilot – це єдиний спосіб використовувати GPT-4 безкоштовно, і Microsoft стверджує, що інтеграція з останньою мовною моделлю робить Copilot (колишній Bing Chat) більш потужним і точним, ніж ChatGPT.

Версія GPT-3.5 мовної моделі OpenAI забезпечує роботу ChatGPT. Коли GPT-4 стала широко доступною через оновлену версію ChatGPT, це сталося через сервіс підписки OpenAI, ChatGPT Plus, який коштує $20 щомісяця.

GPT-4, остання велика мовна модель OpenAI, доступна через щомісячну підписку або Microsoft Copilot. Останній використовує GPT-4 і працює більше як пошукова система на основі ШІ в розмовному форматі, ніж ChatGPT.

Чи дає Microsoft Copilot неправильні відповіді?

Як і ChatGPT та інші великі мовні моделі, новий Copilot схильний видавати дезінформацію. Більшість даних, які Copilot пропонує як відповіді, взяті з інтернет-джерел, а ми знаємо, що не можна вірити всьому, що ми читаємо в Інтернеті.

Так само чат-бот Copilot може генерувати безглузді відповіді, не пов’язані з початковим запитанням, також відомі як галюцинації. Важливо дотримуватися запобіжних заходів під час спілкування з чат-ботами зі штучним інтелектом, наприклад, ніколи не ділитися своєю особистою та приватною інформацією і ніколи не покладатися на них для отримання медичної інформації або інформації, що загрожує життю.

Чи доступний Microsoft Copilot вже зараз?

Платформа Bing Chat була доступна лише в режимі очікування з моменту її запуску на початку цього року. Деякий час тому корпорація Microsoft надала широкий доступ усім користувачам Microsoft Edge, як з дійсним обліковим записом, так і без нього.

Microsoft Copilot доступний у режимі попереднього перегляду, тож користувачі можуть спробувати його вже зараз.

Чим Microsoft Copilot відрізняється від пошукової системи?

Порівняно з пошуковою системою, найбільша відмінність Copilot від інших чат-ботів зі штучним інтелектом – це розмовний тон у видачі результатів пошуку завдяки великій мовній моделі, що працює за лаштунками. Розумне форматування результатів пошуку у відповідь на конкретне запитання полегшує пошук для тих, хто шукає щось в Інтернеті.

Окрім пошукових можливостей, які вже є в стандартній пошуковій системі Bing, Copilot – це повноцінний чат-бот зі штучним інтелектом, який вміє багато чого з того, що вміють подібні інструменти, наприклад, ChatGPT. І Copilot, і ChatGPT, наприклад, можуть генерувати текст, наприклад, есе або вірш, писати код або ставити складні запитання і вести бесіду з подальшими запитаннями.

Чи існує Bing Image Creator?

Microsoft також дебютувала з Bing Image Creator як частиною своїх генеративних інструментів штучного інтелекту. Він доступний через Microsoft Copilot або самостійно, перейшовши на Bing.com/Create.

Microsoft використовує DALL-E, штучний генератор зображень від OpenAI. Цей бот доступний як окремий інструмент або в складі Copilot, оскільки користувачі можуть дати Copilot запит на створення зображень в існуючому чаті замість того, щоб переходити на окремий веб-сайт.

Чи є Microsoft Copilot безкоштовним?

Чат-бот Copilot не тільки повністю безкоштовний, але й найкращий спосіб переглянути GPT-4 безкоштовно прямо зараз. Ви можете використовувати чат-бот Copilot, щоб поставити запитання, отримати допомогу з проблемою або шукати натхнення, але ви обмежені 30 запитами за одну взаємодію.

Чи є список очікування для нового Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot не має списку очікування, користувачі можуть отримати доступ до нього вже зараз, за умови, що вони відповідають вимогам до браузера та облікового запису, описаним вище.

Поділитися
Exit mobile version