Шахрайські додатки ChatGPT намагаються вас обдурити: як їх розпізнати

ChatGPT - надзвичайно популярний чат-бот зі штучним інтелектом, і шахраї із задоволенням намагаються скористатися цим і обдурити вас.

4 хв. читання
Шахрайські додатки ChatGPT намагаються вас обдурити: як їх розпізнати

Якщо ви шанувальник ChatGPT і його можливостей, вам, мабуть, цікаво, чи існує мобільний додаток, який можна завантажити для спілкування з чат-ботом у дорозі. Так, є, але поки що він доступний лише в США та тільки для пристроїв з iOS.

Але деякі люди зіткнулися з труднощами в пошуку офіційного додатку ChatGPT від OpenAI в App Store, через що неякісні та шахрайські додатки стають більш помітними для скачування. Більшість додатків в App Store, які стверджують, що використовують технологію OpenAI, що забезпечує роботу ChatGPT, не є легальними, і ваша особиста інформація може опинитися під загрозою.

Шахрайські програми можуть запитувати непотрібну інформацію та дозволи, завантажувати на ваш пристрій шкідливе програмне забезпечення після завантаження або обманом змушувати вас платити багато грошей за марну підписку. Ось кілька порад, як запобігти завантаженню зловмисних програм.

1. Перевірте дозволи програм

Деякі з цих додатків становлять ризик для конфіденційності, оскільки їхні дозволи є надмірно широкими порівняно з їхнім призначенням.

Перш ніж завантажувати програму, яка стверджує, що вона сумісна з ChatGPT, перевірте її дозволи. Чи є вагома причина, чому чат-боту потрібен доступ до ваших контактів?

2. Перевірте розробників

Розробником ChatGPT є компанія OpenAI. Отже, всі інші додатки для чат-ботів в App Store і всі додатки для чат-ботів в Google Play Store є продуктами інших розробників.

Вам слід перевірити профіль розробника в App Store, щоб побачити, за які ще програми він відповідає, і дізнатися більше інформації про його компанію. Якщо програма називає себе ChatGPT, а розробник не належить до OpenAI, це означає, що вона не є ChatGPT.

3. Перевірте відгуки

Як і в більшості розділів з відгуками, позитивні відгуки будуть у верхній частині розділу, що дає вам уявлення про те, що більшість людей користуються додатком і він їм подобається. Але багато творців фальшивих додатків платять за позитивні відгуки.

Іноді додаток може мати сотні п’ятизіркових відгуків, і лише побіжно переглянувши розділ відгуків, ви переконаєтесь, що його варто встановити. Обов’язково перевірте відгуки з однією та двома зірками, оскільки вони, як правило, є найбільш чесними.

Кілька прикладів

Додаток в App Store під назвою ChatOn стверджує, що працює на базі ChatGPT і GPT-4. З приблизно 19 000 відгуків він має середню оцінку чотири з половиною зірки. Але багато відгуків з однією зіркою скаржаться на високу ціну підписки і на те, що користувачі повинні купувати підписку після однієї безкоштовної розмови з чат-ботом.

Інший додаток, Genie, також стверджує, що працює на ChatGPT і GPT-4. Але користувачі кажуть, що чат-бот часто галюцинує, тобто відповідає неправильною інформацією. Інші користувачі кажуть, що у них виникли проблеми зі скасуванням підписки, яка списується з їхніх карток щотижня.

ChatGPT від OpenAI, Gemini від Google і Copilot від Microsoft є безкоштовними для використання в Інтернеті. Щоб не платити щотижневу або щомісячну абонплату, відкрийте браузер Safari або Chrome і використовуйте це безкоштовне і безпечне програмне забезпечення.

Чому ми всі одержимі неймовірним чат-ботом ChatGPT AI

Поділитися
Exit mobile version