Телевізор – практичний девайс у сучасному будинку

3 хв. читання
Телевізор – практичний девайс у сучасному будинку

Нинішні телевізори використовуються не тільки для перегляду супутникового або кабельного телебачення, це справжній універсальний гаджет, за допомогою якого можна займатися серфінгом в інтернеті, активувати різні сервіси та переглядати фільми з різних носіїв. Мультимедійні пристрої також допоможуть під час роботи або навчання.

Асортимент вражає набором різних варіацій виконання та технічними параметрами. Ознайомитися з усіма пропозиціями найзручніше тут https://comfy.ua/dnipro/flat-tvs/, де достатньо телевізорів з різними матрицями, діагоналлю екрана, роздільною здатністю, функціями та багатьма іншими параметрами. Всі телевізори мають достатньо опису, характеристик та фотографій.

Тип матриці

Виробники пропонують кілька варіантів матриць на вибір, кожна з яких відрізняється своїми унікальними функціями:

  1. LED. Рідкокристалічні телевізори, де використано вбудоване підсвічування. Діоди встановлюються по краях або забезпечують підсвічування ззаду. Енергоспоживання мінімальне, широкі кути огляду та загалом висока якість картинки, така технологія прослужить мінімум 30 років;
  2. OLED. Для підсвічування застосовуються органічні світлодіоди, що є складовою матриці. Вони самі створюють світло, і додаткові джерела енергії не потрібні. Подібні екрани створюють ідеальну контрастність та широкий кут огляду;
  3. QLED. Підсвічування створене за рахунок квантових світлодіодів, що створює умови для ідеальної передачі природних відтінків;
  4. NanoCell. Екран, де застосовується незвичайне нанонапилення, щоб фільтрувати відтінки, робити їх яскравішими і загалом кращими.

Необхідно визначитися із завданнями та за підсумком вибрати оптимальний варіант екрану.

Параметри вибору

Про додаткові умови вибору не потрібно забувати. Обов’язково оцінюється діагональ, виходячи з габаритів приміщення, де телевізор буде встановлений. Для широкої та великої кімнати підійде параметр від 40 до 65 дюймів, для кухні діагональ до 32 дюймів.

Дозвіл також враховується, і виробники пропонують кілька варіантів:

  1. 1920х1080 пікселів (Full HD). Бюджетний варіант для телевізорів із невеликою діагоналлю;
  2. 3840х2160 або 4096х2160 пікселів (4K). Ідеальна якість картинки, хороша контрастність та в цілому стабільність. Хороший додаток для телевізорів з великою діагоналлю;
  3. 7680х4320 (8K). Ідеальна передача кольору, високі показники контрастності навіть при затемненні ідеально відображається кожен елемент картинки.

Останні два варіанти застосовуються в основному для телевізорів типу домашніх кінотеатрів.

Функціональні особливості

Одна з найважливіших функцій та можливостей сучасного телевізора – це Smart TV. Завдяки їй телевізор перетворюється на невеликий комп’ютер, де є браузер та можливість скористатися різними програмами, сервісами та іншими можливостями. За додаткової потреби можна придбати тюнер, щоб отримувати аналоговий, супутниковий або цифровий сигнал.

Підключення до інших пристроїв доступне через USB та HDMI. Інтернет підключається за допомогою Ethernet та Wi-Fi.

Поділитися
Exit mobile version