Що буде з Біткоїном до кінця 2024 року: прогноз курсу та настрої ринку

3 хв. читання
Що буде з Біткоїном до кінця 2024 року: прогноз курсу та настрої ринку

За останні 6 місяців Bitcoin курс USD продовжував зростати до моменту перевершення всіх рекордів та максимумів 2021 року. Ключовим фактором, який сприяв такій тенденції, стало погодження SEC відкриття 11 ETF на Біткоїн. Зазначається, що Біткойн прогноз на найближчий час продовжує бути позитивним, оскільки на настрій крипторинку впливає не лише ця подія, а й перелік впливу інших інституціональних факторів.

Прогноз курсу Біткоіна: що буде з ВТС у найближчий час?

Більшість аналітиків стверджують, що до кінця 2024 року ВТС зможе вирости до $88 000 за монету. Експерти Binance зазначають, що ціни на криптовалюту будуть більш стриманими, тому варто орієнтуватись на вартість в діапазоні $71 000 – $73 000. Оптимістичні настрої мають і фінансові портали та агрегатори, які сміливо пророкують зростання вартості ВТС до позначки в $100 000.

На здивування трейдерів, негативних прогнозів щодо того, коли впаде Біткойн, або стрімко обвалиться, немає. При тому, що корекція ринку – це нормальний стан для цифрового та фінансового простору. Такий «позитивний» погляд на ситуацію – це результат оцінки впливу 3 головних факторів, які і формують наявну ціну одного Біткоіна.

Чому Bitcoin не може обвалитись у найближчий час?

Криптовалюта продовжить свій ріст або зафіксується на теперішньому рівні, перш за все, через дію 3 основних факторів визначення ціни Біткоіна на графіку:

  • Інтерес з боку інституціональних інвесторів.

Увага до ВТС прикута з боку інституційних фондів. Наприклад, фонд BlackRock утримує зараз 225 000 ВТС, що сумарно становить приблизно $15,5 млрд. Додатково фонд добився, щоб була затверджена заявка на Bitcoin-ETF. Разом з тим, фонд MicroStrategy утримує на рахунках 205 000 ВТС, що встановить приблизно $15,06 млрд. Разом з тим, фонд збільшує свої інвестиції в монету Біткоін. Варто зазначити, що інтерес з боку інституціональних інвесторів з часом зменшиться, тому роздрібним інвесторам рекомендується «ловити» тренд ринку.

  • Перехід психологічної відмітки.

В березні 2024 року криптовалюта ВТС перетнула максимуми 2021 року, тим самим перейшовши свою психологічну відмітку. Роздрібні інвестори в 2021 році втратили багато вкладень, придбавши монету на піку вартості. Перехід цієї відмітки дозволив відкрити нові горизонти для активу та позначити нову причину купити Біткоїн – подальше зростання вартості.

  • Халвінг Біткоїна.

В середині квітня 2024 року очікується черговий етап халвінгу. Перед цим процесом вартість криптовалюти зростає, а після нього винагорода майнера скоротиться вдвічі. При цьому складність процесу добування у березні зросла на 5,79%. Прогнози Біткоіна підкріплюються ще й тим, що зменшення винагороди за вирішений блок додатково створить характерну обмеженість пропозиції на ринку, що спровокує подальший рух ціни вгору.

Поділитися
Exit mobile version