Контролер ПС 5: переваги та відмінності від попередніх поколінь

2 хв. читання
PS5 gamepad

Прихильники ігор шукають найзручніший контролер, який дозволить їм повністю зануритися в ігровий процес. З кожним новим поколінням консолі виробник пропонує і нові геймпади.

Одразу варто зазначити, що геймпад PS5 працюватиме на ПС 4, а от джойстик від PS4 на ПС 5 не запрацює. Великий вибір аксесуарів для ігрових приставок пропонує інтернет-магазин RetroMagaz.

Зовнішній вигляд та тактильний зворотний зв’язок

Ті, хто давно користується ігровими пристроями компанії, могли помітити, що дизайн геймпадів змінювався несуттєво: так, додавалися нові функції, але навіть форма джойстика залишалася однаковою. В ПС 5 використовується зовсім інший контролер: розташування клавіш стало більш зручним, а сама форма ще більш ергономічною.

Особливість контролера – тактильний зворотний зв’язок. На практиці це нововведення дозволяє відчути:

  • виїзд за межі траси в перегонах (вібрація стає зовсім іншою);
  • переміщення по асфальту, траві чи болоту ігровим персонажем;
  • дотики однією рукою (якщо персонаж торкається правою рукою до предмета, то вібрує саме права сторона геймпада);
  • зміну погодних умов: наприклад, потрапляння в піщану бурю.

Хоча це здається не таким дивовижним нововведенням, на практиці це дуже додає реалістичності.

Інші важливі оновлені характеристики

Оскільки власники попереднього покоління консолі нарікали на автономність геймпада, розробнику довелося збільшити місткість акумулятора. Тепер джойстик необхідно заряджати рідше, а більше насолоджуватися іграми.

Звісно, збільшення місткості акумулятора не могло не відобразитися на загальній вазі. Проте частина елементів була полегшена, тому різниця у вазі мінімальна.

В конструкції джойстика тепер використовується і мікрофон з динаміком. Це дозволяє не тільки спілкуватися, але й отримувати зворотний зв’язок під час гри (працює не тільки вібрація). Відчути всі переваги нового геймпаду можна, якщо замовити консоль в інтернет-магазині RetroMagaz. Додатково тут можна придбати й аксесуари з лімітованих колекцій, найкращі ігри за прийнятною ціною.

Поділитися
Exit mobile version