Як обмежити чи заблокувати небажані коментарі в Instagram? – ІНСТРУКЦІЯ

3 хв. читання

Загальнодоступність профілю в Instagram є ключовим фактором для охоплення ширшої аудиторії. Але також можливо під вашими дописами почнуть з’являтися небажані коментарі, які можна кваліфікувати як спам або ще гірше – булінг чи погрози. На щастя, за допомогою засобів контролю конфіденційності Instagram ви можете вибрати, хто може коментувати ваші публікації. Ось як це зробити.

Як заборонити небажані коментарі в Instagram

1. Відкрийте Instagram на своєму пристрої iPhone або Android. Перейдіть на вкладку свого профілю, натиснувши піктограму свого зображення профілю справа внизу.

2. Відкрийте бічне меню, натиснувши кнопку “гамбургера” у верхньому правому куті, а потім перейдіть до Налаштування та дії > Коментарі.

3. Тут перша опція “Дозволити коментарі від” дозволяє обмежити, яка група людей може залишати коментарі до ваших фотографій та відео.

photo 2024 04 11 12 34 28

4. За замовчуванням, якщо у вас є загальнодоступний профіль, це налаштування налаштовано на “Усі”. Ви можете змінити його, щоб отримувати коментарі лише від людей, за якими ви стежите, ваших підписників або обох.

5. Крім того, ви можете індивідуально заборонити людям коментувати ваші публікації. Для цього налаштуваннях “Коментарі” натисніть “Заблокувати коментарі від” та введіть у поле осіб, яким ви хочете заборони коментувати ваші дописи.

У текстовому полі у верхній частині екрана знайдіть маркер Instagram людини, і коли він з’явиться в результатах, натисніть синю кнопку “Заблокувати” поруч із записом. Ви можете додати до цього списку скільки завгодно профілів Instagram.

Якщо ви хочете скасувати це рішення пізніше, просто поверніться на цю сторінку та натисніть кнопку “Розблокувати”.

Варто зазначити, що Instagram не повідомить людину про те, що ви її заблокували. Вони все одно зможуть додавати нові коментарі до ваших публікацій, однак ці коментарі не буде бачити ніхто, крім них, навіть ви.

Читайте також: Як заборонити позначати вас на фото в Instagram?

Як обмежити профіль людини в Instagram?

Якщо ви хочете читати коментарі заблокованих користувачів, можете замість цього скористатися функцією обмеження Instagram.

Коли ви обмежите когось в Instagram, їх коментарі будуть відображатися для вас і самої людини. Однак Instagram за замовчуванням приховує їх, а коментар від користувача з обмеженим доступом відображається під вашими публікаціями як “Заборонений коментар”.

Ви можете прочитати його, натиснувши опцію “Переглянути коментар”, або повністю видалити за допомогою сусідньої кнопки “Видалити”.

Щоб обмежити обліковий запис Instagram, виконайте наступні кроки:

1. Відвідайте профіль людини, а потім торкніться меню з трьома крапками у верхньому правому куті.

2. Виберіть “Обмежити” зі списку.

Якщо хтось все ще дошкуляє вам в Instagram, можете заблокувати користувача як крайню міру або перейти до приватного профілю.

Як перевірити, чи заблокував вас хтось в Instagram

Поділитися
Exit mobile version