Facebook Messenger тепер використовує наскрізне шифрування за замовчуванням

Messenger також представив безліч нових функцій, включаючи обмін фотографіями у високій роздільній здатності.

3 хв. читання
facebook messenger

Додаток Messenger від Meta нарешті використовує наскрізне шифрування за замовчуванням. Цей параметр все ще не працює в групових чатах або групових дзвінках, але він значно покращує конфіденційність більшості взаємодій у Messenger.

Для більшості людей наскрізне шифрування (E2EE) є абсолютно непомітним оновленням. Але воно значно покращує конфіденційність усіх користувачів на платформі Messenger. Завдяки E2EE ваші чати захищені від сторонніх очей. Meta не може отримати доступ до вмісту зашифрованих чатів, і якщо Meta стане жертвою витоку даних, ваші захищені повідомлення не буде розкрито.

Наскрізне шифрування – це багаторічний проект Meta. Невелика група користувачів отримала доступ до E2EE у 2016 році, а більш широке розгортання відбулося у 2022 році. Але налаштування E2EE завжди було необов’язковим – це значною мірою пов’язано з тим, що теми чату, статуси активності та інші важливі функції були несумісні з E2EE. Тепер, коли Meta вирішила проблему сумісності, всі чати один на один зашифровані за замовчуванням.

Нагадуємо, що E2EE – це опція за замовчуванням для особистих чатів і дзвінків один на один. Якщо ви хочете увімкнути E2EE в груповому чаті, натисніть на перемикач із зображенням замка, коли запрошуєте людей до нового групового чату.

Це оновлення також містить низку невеликих покращень. Messenger нарешті дозволяє вимкнути сповіщення про прочитання, а користувачі, схильні до друкарських помилок, тепер можуть редагувати свої повідомлення. Але, щоб запобігти зловживанням, Meta дозволяє редагувати лише повідомлення, яким менше 15 хвилин. Мета також може бачити повну історію редагувань будь-яких повідомлень, про які повідомляється.

Messenger більше не дозволяє вам встановлювати власний час для зникнення повідомлень. Тепер вони зникають рівно через 24 години. А ще команда Meta тестує високоякісну систему обміну фотографіями, яка має стати доступною для всіх користувачів “у найближчі місяці”.

Очевидно, що Meta не славиться повагою до приватності користувачів. Лише минулого року Meta поділилася з поліцією штату Небраска чатом матері та доньки. Найкращим випробуванням системи E2EE від Meta буде час. Якщо Meta не в змозі виконувати накази поліції (оскільки сама Meta не може отримати доступ до захищених чатів), прихильники конфіденційності будуть набагато менш підозрілими щодо шифрування Messenger.

Перш ніж ділитися особистою інформацією в Messenger, перевірте, чи дійсно ваш чат зашифрований. Глобальне впровадження нових налаштувань за замовчуванням може зайняти кілька місяців.

Джерело: Meta

Поділитися
Exit mobile version