Як перевести телефон в режим моно (щоб можна було носити один навушник)

Існує багато причин для того, щоб хотіти чути все в одному динаміку.

2 хв. читання

Коли ви слухаєте музику у звичайному режимі, ви зазвичай чуєте два різних потоки звуку з кожного динаміка – це називається “стереозвук”. Однак є різні причини для того, щоб хотіти чути все разом в обох динаміках, що називається режим моно. Як на смартфоні під управлінням Android, так і на iPhone це легко зробити.

Наприклад, ви можете носити лише один навушник, якщо ви бігун, велосипедист або інший любитель активного відпочинку. Або, можливо, ви погано чуєте на одне вухо, і стереоефекти панорамування не дуже добре працюють. У таких випадках ви можете об’єднати обидві звукові доріжки і виводити їх через кожне вухо. Ось як це зробити.

Як перевести телефон в режим моно на Android

Спочатку відкрийте меню “Налаштування” і знайдіть розділ “Спеціальні можливості” (“Accessibility”). Він може бути в меню “Розширені” або “Додаткові налаштування”. Якщо нічого не вийшло, ви можете просто знайти розділ “Налаштування”.

У цьому меню перейдіть до розділу “Підвищення чутності” або “Слух” (залежить від бренду вашого смартфону).

photo 2023 12 07 17 10 15
“Спеціальні можливості” в налаштуваннях Android

У цьому розділі знайдіть опцію “Монозвук”. Увімкніть її.

Увімкнення моноаудіо в меню налаштувань Android

Як перевести телефон в режим моно на iPhone

Відкрийте “Параметри” та перейдіть до розділу “Доступність”. Прокрутіть вниз до секції “Слух” та натисніть на “Аудіювання/візуалізація”.

Налаштування Доступності на iPhone

У цьому розділі знайдіть опцію “Монозвук” та увімкніть її.

Увікніть “Монозвук”

Бум! Це дійсно так просто. Відтепер весь звук буде надходити в обидва навушники, тож ви можете носити один з них, нічого не втрачаючи, і неважливо, який з них ви оберете для носіння. Або просто чути все в обох вухах. Як завгодно.

Поділитися
Exit mobile version