Все, що анонсувала Apple: iPhone 15, Apple Watch Ultra 2, AirPods

9 хв. читання

У вівторок компанія Apple вийшла на сцену на своєму щорічному осінньому заході, щоб представити деякі з своїх новітніх пристроїв, включаючи iPhone 15, Apple Watch Series 9 і AirPods.

iphone 15 pro black

Компанія також остаточно перейшла з порту Lightning на порт USB-C з акцентом на зручність для користувачів та екологічну стійкість.

Востаннє компанія Apple робила настільки монументальні зміни з випуском iPhone 7 у 2016 році, коли Apple перейшла від роз’єму для навушників до порту Lightning для передачі аудіо, що робить цьогорічну подію незабутньою для продуктів Apple.

Незалежно від того, чи дивилися ви подію і хочете дізнатися про неї, чи пропустили, але вам потрібен повний звіт, тут ви знайдете список усіх анонсованих продуктів, включаючи їхні найновіші функції, характеристики та ціни.

iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max стали головними новинками цього року, з новими та покращеними форм-факторами, оновленими процесорами та останніми досягненнями в камері iPhone.

Найбільшою зміною, принаймні на перший погляд, є тонший і легший дизайн, який має нові контурні краї, титан 5-го класу і найтонші рамки в історії iPhone.

iPhone 15 Pro оснащений найшвидшим мобільним процесором – A17 Pro. Новий процесор може працювати на 10% швидше, ніж чіп A16 Bionic у минулорічному iPhone 14 Pro. Порівняно з попередніми ітераціями Apple, нейронний двигун працює вдвічі швидше, а графічний процесор про-класу – в 20 разів швидше, оптимізуючи загальну продуктивність смартфона.

Що стосується камер, то Pro-версії оснащені 48-мегапіксельною основною камерою, яка дозволяє користувачам перемикатися між фокусними відстанями 24 мм, 28 мм і 35 мм і підтримує 48-мегапіксельні HEIF-зображення з роздільною здатністю до чотирьох разів більшою.

Pro Max також оснащений 5-кратним телеоб’єктивом – найдовшим оптичним зумом в історії iPhone.

Як і в iPhone 15 та iPhone 15 Plus, користувачам не потрібно буде перемикатися в портретний режим, натомість телефон визначатиме інформацію про глибину об’єкта зйомки, що дозволить згодом перетворити будь-яку фотографію на портрет.

Якість фотографій в умовах низької освітленості також покращиться завдяки нічному режиму, який забезпечує чіткіші деталі та яскравіші кольори.

Окрім камер, ще одним важливим елементом продажу є кнопка дії, яка замінить традиційний повзунок сповіщень. За замовчуванням кнопка дії буде працювати як кільце і беззвучна кнопка, але її можна персоналізувати, щоб вона стала швидкою клавішею для ввімкнення програми камери, ліхтарика, Siri, ярликів та інших функцій.

З точки зору безпеки, телефони оснащені функціями виявлення аварій, екстреного виклику SOS через супутник і новим дорожнім помічником.

Оскільки ЄС зобов’язав виробників електроніки перейти на USB-C до 2024 року, нові iPhone нарешті підтримують заряджання та передачу даних через USB-C, ставши останнім великим продуктом Apple, який перейшов на більш універсальний формат живлення.

Моделі Pro та Pro Max будуть доступні для попереднього замовлення цієї п’ятниці, 15 вересня, а в магазинах США з’являться 22 вересня.

Телефони доступні в чорному титановому, білому титановому, синьому титановому та натуральному титановому кольорах. Роздрібна ціна iPhone 15 Pro становить 999 доларів, а iPhone 15 Pro Max – 1199 доларів.

iPhone 15 та iPhone 15 Plus

iPhone 15

Стандартна серія iPhone 15, включаючи iPhone 15 і iPhone 15 Plus, отримала кілька бажаних оновлень, включаючи порт USB-C, поліпшені камери і тепер вже фірмовий Dynamic Island.

Apple замінила дизайн вирізу на Dynamic Island – торішній дизайн камери у формі пігулки, який плавно адаптується до програмного забезпечення та додатків, що працюють на пристрої.

Таким чином, Apple нарешті стандартизує новий інтерфейс Dynamic Island для всіх своїх флагманських моделей iPhone, а не лише для Pro.

Дисплеї стали яскравішими до 1 600 ніт і мають ті ж самі розміри: 6,1-дюймовий та 6,7-дюймовий.

Цьогорічний iPhone 15 також успадкував такий самий датчик основної камери, як і в минулорічному iPhone 14 Pro, покращений з 12-мегапіксельного об’єктива до 48-мегапіксельного. Камера також матиме функцію 2-кратного телеоб’єктива, вперше в системі з двома камерами iPhone.

Якщо ви любите знімати в портретному режимі, телефон пропонує деякі функції, які покращують процес зйомки, наприклад, можливість регулювати розмиття і фокус після того, як фотографія зроблена, навіть якщо портретний режим не використовувався.

З точки зору безпеки, як і серія Pro, iPhone 15 та iPhone 15 Plus мають функції виявлення аварій, екстреного виклику SOS через супутник та новий асистент на дорозі.

Телефони доступні в рожевому, жовтому, зеленому, синьому та чорному кольорах і продаються за тією ж ціною, що й минулого року – $799 та $899.

Apple Watch Series 9

Apple Watch Series 9

Користувачі Apple Watch, які сподівалися на щось кардинально нове у цьогорічній моделі, можуть бути розчаровані. Як і очікувалося, Apple Watch Series 9 містить поступові оновлення порівняно з Series 8.

Watch Series 9 оснащений новим S9 SiP, найпотужнішим годинниковим чіпом, який коли-небудь створювала Apple. Чіп підвищить продуктивність та ефективність годинника, забезпечивши швидшу графіку, плавнішу анімацію та яскравіший дисплей на 2 000 ніт.

Нейронний двигун дозволить обробляти команди Siri на пристрої, а не в хмарі, що зробить команди швидшими та безпечнішими, що особливо важливо для реєстрації даних про стан здоров’я. Навіть з новим чіпом годинник працює від батареї 18 годин.

Годинник також оснащений чотирьохядерним нейронним двигуном, який може виконувати завдання машинного навчання майже вдвічі швидше порівняно з Series 8.

WatchOS 10 також покращить досвід користування смарт-годинником, привносячи в Watch Series 9 такі функції, як Name Drop, яка дозволяє користувачам ділитися своєю контактною інформацією лише одним натисканням.

У Watch Series 9 з’явився новий жест – подвійний дотик. — який дозволяє керувати годинником, коли руки зайняті. За допомогою функції подвійного дотику користувачі можуть торкатися вказівним і великим пальцями для виконання таких дій, як відповідь на дзвінок, прокрутка віджетів тощо.

Ще однією зручною функцією є можливість відстежувати ваш iPhone з точним місцезнаходженням і напрямком завдяки новому чіпу Ultra Wideband.

Сам годинник буде доступний у рожевому, зоряному, сріблястому, опівнічному або Product(Red) кольорах, а також у золотому, сріблястому та графітовому корпусах з нержавіючої сталі.

Ціна Watch Series 9 стартує від 399 доларів і доступна для попереднього замовлення вже сьогодні, а поставки розпочнуться 22 вересня. Apple Watch SE коштує від 249 доларів.

Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra був найбільш інноваційним продуктом компанії минулого року. Він був міцним, багатофункціональним і припав до душі більш авантюрним користувачам Apple Watch.

Рік потому Apple представила його продовження, яке має чіп S9, функцію подвійного торкання, точний пошук для iPhone та обробку даних Siri на пристрої, як у Series 9.

Ultra 2 також має нову, вдосконалену архітектуру дисплея з яскравістю 3 000 ніт (найяскравіший дисплей, який Apple коли-небудь створювала для годинників), новий модульний циферблат Ultra, який дозволяє відображати більше важливої інформації, підсвічування ліхтарика та настроювану кнопку дії.

Ultra Watch 2 коштує $799 і доступний для попереднього замовлення вже сьогодні, а поставки розпочнуться 22 вересня.

AirPods Pro

iPhone 15 та AirPods

Apple хитро прослизнула в анонсі найновіших AirPods, ймовірно, тому, що не було ніяких змін, окрім нового порту для зарядки USB-C.

З переходом AirPods зі стандарту зарядки Lightning на USB-C, який відповідає новим iPhone, Apple представила ці два пристрої як безперешкодно з’єднані пристрої, які потребують лише одного типу кабелю і навіть можуть заряджати один одного, як показано на фото вище.

Джерело: ZDNET

Поділитися
Exit mobile version