Як створити секретний чат у Telegram на iOS та Android? ІНСТРУКЦІЯ

4 хв. читання

На відміну від Signal та WhatsApp, Telegram не має спеціального режиму зникаючих повідомлень, але у програмі є два способи надсилання зникаючих повідомлень. Ви можете надсилати зникаючі повідомлення будь-кому або використовувати секретний чат у Telegram. Ось як вони працюють.

Секретні чати в Telegram пропонують додатковий рівень безпеки та конфіденційності, адже повідомлення шифруються наскрізь: лише ви та ваш співрозмовник можете їх прочитати. Telegram заблокує будь-яку спробу зробити скріншот секретного чату, а також ви можете встановити таймер самознищення для повідомлень, щоб вони автоматично видалялись через певний час.

Надсилайте зникаючі повідомлення за допомогою секретного чату у Telegram

Секретний чат – це повноцінна наскрізна зашифрована функція обміну повідомленнями (це одна з основних відмінностей між Signal та Telegram. ). Вона працює лише для приватних чатів, і все, що надсилається в секретному чаті, залишається на пристрої. Після видалення секретного чату всі повідомлення зникають.

Секретний чат має функцію таймера, яка дозволяє надсилати зникаючі повідомлення куди завгодно від однієї хвилини до одного тижня (включаючи текст, фотографії, повідомлення та інші засоби масової інформації).

iOs 1

Коли Ви перебуваєте в режимі секретного чату, програма Android перешкоджає користувачам робити знімки екрана. Користувачі iPhone все ще можуть зробити знімок екрана, але про це Ви отримаєте повідомлення в чаті.

Як створити секретний чат у Telegram для iPhone?

Ви можете розпочати секретний чат із профілю контакту.

1. На Вашому iPhone відкрийте додаток Telegram і перейдіть до розмови, де ви хочете розпочати окремий секретний чат.

Тут торкніться імені їхнього профілю вгорі.

2. Тепер натисніть кнопку “Більше”.

3. Виберіть варіант “Почати секретний чат”.

4. У спливаючому вікні підтвердьте, натиснувши кнопку “Почати”.

5. Режим секретного чату тепер активний. Щоб увімкнути таймер самознищення, торкніться значка секундоміра в текстовому полі.

6. Тут виберіть період часу, протягом якого повідомлення залишатиметься в таємному чаті. Ви можете вибрати між однією секундою та одним тижнем. Після вибору натисніть кнопку “Готово”.

І це все. Тепер Ви можете надіслати будь-що у чаті (фотографії, відео, текст, GIF-файли), і воно буде самознищено після закінчення встановленого часу.

Ви побачите зворотний відлік у самому повідомленні. Як тільки час закінчиться, повідомлення просто зникне, так наче його ніколи не надсилали.

Як створити секретний чат у Telegram для Android?

Якщо Ви використовуєте Android, процес увімкнення зникаючих повідомлень зовсім інший.

1. По-перше, Вам потрібно почати секретний чат із контактом. Для цього відкрийте на своєму смартфоні Android програму Telegram і перейдіть до розмови, де Ви хочете розпочати секретний чат.

2. Потім торкніться імені профілю вгорі.

3. Виберіть піктограму меню з трьома крапками у верхньому правому куті.

4. Тепер натисніть опцію “Почати секретний чат”.

5. У спливаючому вікні натисніть кнопку “Почати” для підтвердження.

Тепер потрібно ввімкнути функцію таймера самознищення для надсилання зникаючих повідомлень.

6. У секретному чаті торкніться іконки з трьома крапками у верхньому правому куті та у спадному меню оберіть опцію “Встановити таймер самознищення”.

7. Виберіть часові рамки для самознищення повідомлень, а потім натисніть кнопку “Готово”.

Будь-яке повідомлення, яке зараз надсилається в таємному чаті, автоматично зникає через встановлений час.

Отже, секретні чати в Telegram – це чудовий спосіб безпечно спілкуватися з друзями, колегами або членами сім’ї. Але поважайте приватність співрозмовника та не пересилайте повідомлення з секретного чату іншим людям, адже це може призвести до розкриття конфіденційної інформації.

Спробуйте створити секретний чат вже зараз!

Як очистити “Збережене” у Telegram

Поділитися
Exit mobile version