Чи сповіщає Telegram, коли ви робите скріншот?

Зазвичай ні, але є один виняток.

2 хв. читання

Якщо ви хочете зробити скріншот розмови у Telegram, ви можете побоюватися, що інша сторона отримає сповіщення. Або, можливо, ви хочете знати, чи отримаєте ви сповіщення, коли хтось зробить скріншот вашої розмови. Відповідь на обидва ці питання проста – ні, за одним винятком.

Чи сповіщає Telegram, коли хтось робить скріншот?

Ні, Telegram не сповіщає іншу сторону (або сторони), коли ви робите скріншот або запис розмови. Однак програма повідомить користувача, якщо ви робите скріншот “секретного чату“.

Під час секретної розмови Telegram шифрує ваші повідомлення, щойно ви їх надсилаєте. Вміст розшифровується тільки на телефоні одержувача. Це гарантує, що ніхто не зможе отримати доступ до вмісту вашого чату без фізичного доступу до вас або телефону вашого одержувача.

Щоб почати секретну розмову, відкрийте меню (іконка з трьома крапками) в профілі користувача і виберіть “Почати секретний чат”.

photo 2023 11 28 17 22 10

Як перевірити, чи хтось робить скріншоти ваших секретних чатів

Щоб дізнатися, чи зробив хтось скріншот вашої секретної розмови, спочатку запустіть Telegram на своєму телефоні і перейдіть до секретного чату.

Якщо одна зі сторін зробила скріншот, ви побачите повідомлення про це. На наступному скріншоті ви бачите, що користувач зробив знімок екрана в розмові.

Сповіщення про скріншот у Telegram

Щоразу, коли хтось робить знімок екрана в цих секретних чатах, Telegram повідомляє про це всіх учасників.

Чи можна запобігти створенню скріншотів у чатах Telegram?

Ні, ви не можете заборонити людям робити скріншоти у ваших чатах Telegram. Однак ви можете дізнатися, чи зробив хтось скріншот секретного чату, як описано вище. Таким чином, вам не потрібно турбуватися про те, що інші зроблять скріншоти без вашого відома, але це також стосується і тих випадків, коли ви самі намагаєтеся робити скріншоти.

Поділитися
Exit mobile version