Як очистити “Збережене” у Telegram

3 хв. читання

Перевірте свій чат “Збережене”, якщо ви зберігаєте там конфіденційні дані (паролі, особисті нотатки, фото), можливо час очистити всю його історію, поки нею не заволоділи кіберзлочинці.

Що таке функція “Збережене” в Telegram?

“Збережене” — це ваша особиста папка хмарного сховища в Telegram, де ви можете створювати закладки, зберігати та додавати цікавий вміст чи ідеї.

Наприклад, ви можете зробити наступне:

  • Зберігати будь-які текстові повідомлення, смайли, зображення, відео чи аудіо з розмов у чаті Telegram.
  • Написати будь-які особисті нотатки або списки справ.
  • Зберігати файли для майбутнього використання (наприклад, для надсилання іншим), завантажуючи з максимальним обмеженням у 2 ГБ.
  • Зберігати URL-посилання або контактну інформацію.

Ви також можете розглядати “Збережене” як форму хмарної синхронізованої закладки для зберігання файлів, встановлення нагадувань і написання нотаток.

Усі повідомлення, які пересилаються сюди, завжди посилаються безпосередньо на їхні оригінальні чати для легшого використання.

Чому треба слідкувати за тим, що саме ви зберігаєте?

Цим чатом люди часто користуються як для листування з самим собою, так і для зберігання там важливих і конфіденційних відомостей, зокрема паролів, особистих фото тощо. Саме тому “Збережене” є найпершою мішенню при зломі вашого акаунту в Telegram. Також, часто “Збережене” у Telegram використовується в шахрайських схемах. Тож, треба бути дуже обережним, якщо ви відправляєте в цей чат щось, що зовсім не треба бачити будь-кому окрім вас.

Як видалити повідомлення зі “Збереженого”?

Ви можете видали будь-яке окреме повідомлення таким самим способом, як ви видаляєте повідомлення в інших чатах. А саме: натиснути та утримувати повідомлення доки не з’явиться меню, в якому є  опція “Видалити”.

Видалення окремого повідомлення у чаті "Збережене" у Telegram
Видалення окремого повідомлення у чаті “Збережене” у Telegram

Якщо ж ви бажаєте повністю очистити “Збережене”, вам треба зробити наступні кроки:

  1. Свайпніть вліво на “”Збережене” у списку всіх чатів.
  2. Натисніть у меню, що відкрилося “Очистити історію”.
  3. Підтвердіть видалення всіх повіломлень в цьому чаті.

Перегляньте інструкцію на відео:

Це все! Ваш чат “Збережене” очищено. Не забудьте перед очищенням перенести в надійне сховище вашу конфіденційну інформацію, якщо вам треба її зберегти.

Поділитися
Exit mobile version