Як приховати свій номер телефону в Telegram

Приховайте свій номер телефону, щоб незнайомці не могли вас знайти в Telegram.

4 хв. читання

Щоб зареєструватися в Telegram, потрібно вказати номер телефону. Так сервіс аутентифікує вашу особу. Але насправді вам не обов’язково зберігати свій номер телефону, щоб користуватися Telegram. Ми покажемо, як його приховати.

Ви можете додавати користувачів у Telegram двома способами: По-перше, використовуючи їхні номери телефонів (або додавши їх вручну, або поділившись своєю контактною книгою), або використовуючи унікальні імена користувачів (подібно до Twitter).

Читайте також: Як налаштувати автовидалення повідомлень у Telegram?

Якщо ви та ваші контакти використовуєте систему імен користувачів, ви можете продовжувати користуватися Telegram (приєднуватися до груп, підписуватися на канали тощо), не розкриваючи свій номер телефону. Для цього вам потрібно лише вимкнути відповідне налаштування.

Як приховати свій номер телефону в Telegram на Android

Ви можете приховати свій номер телефону в Telegram, перейшовши на відповідне налаштування в додатку для Android. Спочатку відкрийте додаток Telegram на своєму смартфоні Android і торкніться іконки меню з трьома рядками у верхньому лівому кутку та виберіть пункт “Налаштування”.

Перейдіть до розділу “Приватність і безпека”.

photo 2023 10 05 13 27 54
Виберіть “Приватність і безпека” в Telegram для Android

Тут виберіть опцію “Номер телефону”.

Натисніть Номер телефону в Telegram

У розділі “Хто може бачити мій номер телефону” ви побачите, що за замовчуванням вибрано “Всі”. Якщо ви хочете показувати свій номер тільки своїм контактам, перейдіть до опції “Мої контакти”. Якщо ви не хочете показувати номер телефону нікому, виберіть опцію “Ніхто”.

Виберіть “Мої контакти” або “Нікому”

Після того, як ви виберете опцію “Нікому”, ви побачите новий розділ “Хто може знайти мене за номером“. Для більшої безпеки ви можете змінити цей параметр на “Мої контакти”.

Тільки користувачі з вашої контактної книги можуть шукати вас у Telegram. Ніхто інший не зможе знайти вас або навіть побачити ваш номер телефону.

Закінчивши, натисніть на іконку з галочкою у верхньому правому куті, щоб зберегти налаштування.

Як приховати свій номер телефону в Telegram на iPhone

Процес дещо відрізняється в Telegram для iPhone. Відкрийте програму Telegram і перейдіть на вкладку “Налаштування”. Виберіть опцію “Конфіденційність і безпека”.

Натисніть “Приватність і безпека” в Telegram для iPhone

Тепер перейдіть до розділу “Номер телефону”.

Виберіть “Номер телефону” у розділі “Налаштування”

Тут ви побачите розділ “Хто може бачити мій номер телефону“. Ви можете переключитися на “Мої контакти”, якщо хочете показувати свій номер телефону тільки користувачам, які є у вашій контактній книзі (і приховати його від усіх інших).

Якщо ви хочете приховати його від усіх, торкніться опції “Ніхто”.

Переключитися на “Мої контакти” або “Ніхто”

Якщо ви виберете цю опцію, ви побачите новий розділ під назвою “Хто може знайти мене за моїм номером“. За замовчуванням стоїть опція “Мої контакти”. У цьому режимі користувачі, які мають ваш номер у своїй контактній книзі, побачать ваш номер телефону, тільки якщо вони є у вашому списку контактів.

Читайте також: Як таємно спілкуватися у месенджері Telegram на iOS та Android?

Тепер, коли ви приховали свій номер телефону від контактів, ви можете піти ще далі і перестати ділитися своїми контактами з Telegram. Це гарантує, що номер телефону більше не буде задіяний у спілкуванні між усіма вашими контактами (ви можете використовувати імена користувачів для додавання користувачів).

Джерело: HowToGeek

Поділитися
Exit mobile version