iPhone 15 Pro має дивну проблему із зарядкою USB-C

Спробували зарядити свій новий iPhone 15 від павербанка, але знайшли свій iPhone розрядженим? Ви не самотні! Ось що відбувається.

3 хв. читання
iphone 15 usb c

Схоже, перехід Apple з пропрієтарного порту Lightning на USB-C пройшов не так гладко, як міг би, оскільки деякі власники стикаються з проблемами під час заряджання.

Проблема

На Reddit користувач iPhone 15 Pro підключив свій телефон до павербанка Anker для зарядки. Замість зарядки батареї телефону iPhone зарядив павербанк.

Це не повинно працювати так. За словами Anker, вихід полягає в тому, щоб заряджати iPhone через порт USB-A на павербанку.

Як таке взагалі може статися?

Смартфони серії iPhone 15 оснащені можливістю зворотної зарядки інших менших пристроїв Apple, таких як Apple Watch, Apple AirPods або інший iPhone, при використанні зарядного кабелю USB-C.

Так воно і повинно працювати, але щось спричиняє таку несподівану поведінку. Також є повідомлення про те, що iPhone намагався зарядити iPad Pro, підключений через кабель USB-C. Помінявши кабель місцями, iPad Pro зміг зарядити iPhone.

Що може бути причиною цього?

Легко вказати пальцем на Apple, але причина цього безладу набагато більш тонка. Ви можете подумати, що USB-C – це стандарт, і що цей стандарт зрозумілий і дотримується всіма виробниками.

Роз’єми на кінцях кабелів можуть підходити до портів. Але крім цього, USB-C, як його бачать у споживчому просторі, – це пекельне місиво зі старих і нових стандартів. Це ціла купа кабелів, зарядних пристроїв, павербанків та інших аксесуарів, які “працюють” з USB-C, але їхня відповідність стандартам, скажімо так, нестабільна.

Повинен сказати, я не здивований. Apple перейшла від використання жорстко контрольованого пропрієтарного роз’єму до роз’єму, який, в теорії, має суворі стандарти, але в реальності це далеко не так.

Яке ж тут рішення?

Apple потрібно або вдосконалити спосіб, яким iPhone 15 визначає пристрої для заряджання, або додати програмний перемикач, який контролює напрямок потоку заряду.

Я очікую, що Apple незабаром виправить цю проблему.

Тим часом, якщо у вас виникла ця проблема, ви можете спробувати різні комбінації павербанків і кабелів або перевернути кабель. Я знаю, що це звучить дивно, але хоча це новина для користувачів iPhone, я стикався з цим раніше з деякими пристроями Android і певними комбінаціями зарядного обладнання.

Джерело: ZDNET

Поділитися
Exit mobile version