Ваш телефон у 10 разів брудніший за сидіння унітазу. Очистіть його зараз

9 хв. читання
clean phone 17

Так, це правда, що ваш телефон містить більше бактерій, ніж сидіння унітазу, тому ви повинні регулярно дезінфікувати пристрій, який торкається вашої шкіри кілька разів протягом дня. Як бонус, очищення телефону також може допомогти подовжити його роботу. Але як часто ви повинні це робити?

В ідеалі ви повинні чистити телефон принаймні раз на день, дотримуючись інструкцій щодо очищення телефону. Очищення пристрою неправильним способом (наприклад, використанням спирту чи паперових рушників) може знищити покриття, яке захищає екран. Є більш безпечні засоби, які зроблять свою справу.

Ми покажемо вам найпоширеніші способи правильного очищення вашого телефону від мікробів і бруду, особливо для телефонів із водонепроникністю.

Використовуйте дезінфікуючі серветки або правильний спиртовмісний розчин

Якщо ви торкнулися телефону після того, як торкнулися ручки громадських дверей або візка у супермаркеті, вашою першою думкою може бути почистити його спиртом. Не треба! Чистий спирт може видалити олеофобні та гідрофобні покриття, які запобігають пошкодженню дисплея та інших портів телефону жиром і водою.

Деякі веб-сайти пропонують створити суміш спирту та води самостійно, але дуже важливо вибрати правильну концентрацію. Зробіть це неправильно, і ви можете пошкодити свій телефон. Найбезпечніше використовувати для очищення екрана телефону дезінфікуючі серветки, які містять 70% ізопропілового спирту.

До пандемії нам наказували не використовувати дезінфікуючі серветки для екранів наших телефонів, але Apple каже, що можна використовувати серветки Clorox Wipes та інші з подібною концентрацією.

Інструкції з чищення AT&T пропонують «розпорошити неабразивний або спиртовмісний (70% ізопропіловий) дезінфікуючий засіб безпосередньо на м’яку безворсову тканину та протерти пристрій, коли він вимкнений і від’єднаний від мережі». Samsung також каже, що ви можете використовувати розчин на основі 70% етанолу або ізопропілового спирту, нанесений тканиною з мікрофібри.

Іншим варіантом щоденного очищення є використання УФ-лампи, наприклад PhoneSoap. Ця компанія, що займається ультрафіолетовим освітленням, зявляє, що її пристрій вбиває 99,99% мікробів і знищує бактерії. Наскільки нам відомо, ця модель не була протестована на COVID.

Позбавтеся від відбитків пальців серветкою з мікрофібри

Важко запобігти плямам від відбитків пальців, оскільки ваша шкіра постійно виділяє жир. Це означає, що кожного разу, коли ви берете свій телефон, на ньому залишаються відбитки пальців.

Найбезпечніший і найефективніший спосіб очистити екран – серветка з мікрофібри. Якщо екран відчайдушно потребує очищення, використовуйте дистильовану воду, щоб змочити тканину з мікрофібри, а потім протріть екран – не бризкайте водою прямо на екран. Цей метод також можна використовувати на задній і бічних панелях телефону.

Перегляньте також поради Samsung щодо чищення телефону.

Видаліть пісок і ворсинки за допомогою скотча

Ворс і пісок можуть застрягти в маленьких портах вашого телефону та в щілинах, де екран стикається з корпусом.

Найкращий засіб для видалення піску та ворсинок – це скотч. Ви можете покласти його вздовж складок і динаміка, згорнути в рулон і акуратно помістити в порти. Клейка стрічка витягне всі ворсинки чи пісок, які можуть застрягти у вашому телефоні.

Для менших отворів динаміка, до яких стрічка не може дістатися, використовуйте зубочистку (обережно) або спробуйте пропилососити порти за допомогою невеликої насадки для щілин.

Витріть макіяж вологою серветкою

Коли у вас нафарбоване обличчя і вам потрібно зателефонувати, здогадайтеся, на чому буде нанесена основа? Правильно, на екрані вашого телефону. І хоча ви можете використовувати засіб для зняття макіяжу, щоб зняти макіяж щовечора, ви не повинні використовувати його як засіб для очищення екрану через деякі хімічні речовини, які можуть ховатися в інгредієнтах.

Натомість ви можете придбати на свій телефон власний засіб для зняття макіяжу, наприклад Whoosh. Компанія стверджує, що її продукт безпечний для всіх екранів і не містить спирту, хлору, аміаку чи фосфатів, які можуть пошкодити різні покриття екранів.

Ви також можете використовувати вологу тканину з мікрофібри, щоб очистити телефон, а потім кинути цю тканину в пральну машину. Обов’язково використовуйте пляшку з розпилювачем, щоб збризнути тканину, а не опускати її під воду. Чим менше води, тим краще.

Як почистити водонепроникні телефони

Якщо у вас є водостійкий телефон із стандартом захисту IP67 і вище, ви можете промити його водою. Хоча ці телефони, як і нові телефони iPhone 13 і Galaxy S, можуть витримувати занурення у воду на глибину в 1 метр на термін до 30 хвилин, набагато краще використовувати для чищення телефону вологу тканину. Потім витріть телефон сухою м’якою тканиною, щоб видалити воду. Обов’язково висушіть усі динаміки та порти.

Якщо телефон занурити у воду або запустити його під кран, вода потрапить у порти, а це означає, що ви не зможете зарядити його, доки вони не висохнуть, і це може зайняти час. Пам’ятайте, що наявність водостійкого телефону – це більше про душевний спокій у разі нещасних випадків, ніж про те, щоб навмисно брати телефон у плавання.

Уникайте цих засобів під час чищення телефону

Ось кілька продуктів, які ніколи не слід використовувати для чищення телефону.

Санітайзер для рук

Оскільки деякі дезінфікуючі засоби для рук містять такі інгредієнти, як ароматизатори та етиловий спирт, краще не використовувати дезінфікуючий засіб на екрані телефону. Однак, якщо ви торкалися чогось поза домом, вам слід продезінфікувати руки, перш ніж торкатися телефону, щоб запобігти поширенню вірусів і бактерій. Щоб отримати найкращі результати, використовуйте дезінфікуючий засіб для рук від виробника замість того, щоб робити його самостійно вдома (вони не такі ефективні).

Очисник вікон

Ви миєте дзеркала та вікна засобом для миття вікон, і вони скриплять, тож засіб для миття вікон має бути допустимим для використання на вашому телефоні? Неправильно! Деякі телефони, як-от iPhone, мають захисне покриття, стійке до води та жиру, яке з часом може зношуватися.

Використання агресивних засобів для чищення може призвести до пошкодження покриття та зробити телефон більш вразливим до подряпин. Будь-який миючий засіб із абразивним засобом, швидше за все, подряпає поверхню, тому їх слід повністю уникати.

Засоби для чищення кухні

Стійкість екрану до подряпин не піддається руйнуванню очисними засобами, але зняття захисного покриття все одно є проблемою. Ось чому Apple також  рекомендує не використовувати для чищення iPhone побутові миючі засоби , зокрема відбілювач. Абразивна формула засобів для кухні може пошкодити захисний шар екранів, не слід використовувати їх на склі з покриттям.

Паперові рушники

Вони можуть бути основним засобом для прибирання вашого столу, але тримайте їх подалі від телефону. Папір може пошарпатися, що значно погіршить забруднення вашого телефону. Паперові рушники можуть навіть залишити подряпини на екрані.

Спирт

Оскільки багато нових телефонів мають захисне покриття, спирт може з часом зношувати його швидше, через що ваш телефон стає більш схильним до подряпин. Обов’язково перевіряйте наявність спирту в інгредієнтах будь-якого «безпечного у використанні» засобу для чищення екрану телефону. Apple каже, що під час чищення своїх пристроїв уникайте алкоголю.

Засіб для зняття макіяжу

Деякі засоби для зняття макіяжу можуть містити хімічні речовини, які можуть агресивно впливати на електронний екран. LeBeau пропонує уникати засобів для зняття макіяжу, а замість цього використовувати м’яку тканину з невеликою кількістю води.

Стиснуте повітря

Ваш телефон є делікатним, тому вдування великої кількості повітря в його порти може їх пошкодити, особливо мікрофон. Технічні компанії, такі як Apple, спеціально застерігають не використовувати стиснене повітря.

Засіб для миття посуду та мило для рук

Хоча ваше мило для посуду та рук може бути м’яким, єдиний спосіб використовувати його – змішувати з водою. Більшість телефонних компаній радять тримати телефон подалі від води, тому знову ж таки краще використовуйте вологу тканину.

Оцет

Ні, ні і ще раз ні. Оцет видалить покриття екрану. Ви можете, як радить Lifehacker, використовувати дуже розбавлений оцет для очищення інших частин телефону. Android Central пропонує суміш 50/50 з дистильованою водою для очищення боків і задньої частини.

Читайте також: Весняне прибирання: 10 порад з очищення Вашого комп’ютера

ТЕГИ:
Поділитися
Exit mobile version