Як за допомогою задньої панелі iPhone швидко запускати дії чи команди? – ІНСТРУКЦІЯ

4 хв. читання

Щороку Apple додає нові та цікаві спеціальні можливості. Якщо Ви встановили на свій смартфон iOS 14 або новішу версію, у Вас є можливість керувати пристроєм та запускати дії чи швидкі команди шляхом подвійного чи потрійного торкання задньої частини Вашого iPhone. Як це зробити, читайте в інструкції нижче.

“Back Tap” – спеціальна можливість, яка може стати у нагоді для всіх користувачів iPhone. Якщо Ви користуєтесь iPhone X чи новішими версіями, просто торкніться середньої частини задньої частини iPhone двічі або тричі – цим Ви запустите попередньо налаштовану дію.

Можна натиснути “Back Tap”, щоб швидко відкрити “Центр сповіщень”, “Центр управління”, Siri тощо. Ви навіть можете запустити “Швидкі команди” за допомогою цієї функції. І завдяки фоновим комбінаціям, також введеним в iOS 14, вони будуть розпочаті миттєво, не запускаючи “Швидкі команди”, пише How-To Geek.

Один з найпопулярніших випадків використання – це запуск Google Assistant (за допомогою спеціального ярлика) за допомогою подвійного жесту.

Отже, як встановити швидку команду “Back Tap”?

1. Для цього зайдіть у “Параметри” (“Settings”) та знайдіть розділ “Спеціальні можливості” (“Accessibility”).

ios14 1

2. Тут торкніться опції “Дотик” (“Touch”).

3. Прокрутіть донизу та оберіть опцію “Back Tap“.

4. Тепер Ви побачите два різні варіанти налаштування функції – “Подвійний дотик” (“Double Tap”) або “Потрійний дотик” (“Triple Tap”).

5. Виберіть одну, щоб переглянути список усіх доступних дій. Угорі Ви знайдете системні дії, такі як “Центр сповіщень”, “Скріншот”, Siri тощо. Прокрутіть униз, щоб знайти такі спеціальні можливості, як “AssistiveTouch”, “Smart Invert” тощо.

Внизу цього екрану Ви знайдете розділ, присвячений додатку “Швидкі команди” (“Shortcuts”). Тут виберіть ярлик, щоб пов’язати його з одним із жестів “Back Tap”.

Після повернення до попереднього екрану активується жест “Back Tap”. Тепер Ви можете будь-коли двічі торкнутись задньої частини свого iPhone, щоб ініціювати вибрану дію.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version