LinkedIn “шпигує” за користувачами через буфер обміну

4 хв. читання
LinkedIn 2 1

Нещодавно світ дізнався про нову функцію конфіденційності для iOS 14. Вона полягає у тому, що користувач буде знати, коли текст, збережений у буфері, стає доступний для різних додатків.

Після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

За даними ZDNet, ще один відомий додаток “шпигує” за користувачами через буфер обміну, а саме LinkedIn, що належить Microsoft. Дон Мортон, генеральний директор компанії “Урспейс”, помітив, що LinkedIn копіює вміст буфера обміну після кожного натискання клавіші. Мортон також написав у редакцію, в якій попередив, що все, починаючи від паролів до приватних криптовалют та номерів кредитних карток, проходить через буфера обміну. Найбільше лякає те, що будь-яка програма має можливість доступу до буфера обміну без дозволу. Мортон зазначає, що програми, розроблені виключно для фіш-інформації, можуть збирати всі дані буфера обміну для знаходження інформації, яка могла б бути використана для соціальної інженерії.

Ерран Бергер, віце-президент LinkedIn з питань інжинірингу для споживчих товарів, швидко відповів на звинувачення з детальним поясненням. Бергер зазначив, що копіювання лише перевіряє відповідність вмісту буфера обміну та вмісту, який було введено у текстове поле LinkedIn. Він наголосив, що LinkedIn не зберігає і не передає вміст буфера обміну, а також повідомив про виправлення, яке має бути запущено в додаток LinkedIn.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, Mac переживає ще одну величезну зміну процесора. До кінця 2020 року Apple випустить Mac, які містять “Apple Silicon”, як і iPad та iPhone. Ось що означає кінець процесорів Intel для майбутнього Mac. Новий macOS 11.0 Big Sur, який очікують восени 2020 року, стане першою версією macOS, яка підтримує цю нову архітектуру.

Також Apple на всесвітній конференції розробників Worldwide Developers Conference (WWDC) 2020 анонсувала нові функції конфіденційності та безпеки для користувачів iOS і macOS.

Окрім цього, після років спекуляцій та чуток, Huawei офіційно представила свою операційну систему Harmony OS в 2019 році. Можна сказати, що було поставлено більше питань, ніж відповідей. Як це працює? Які проблеми вона вирішує? І це продукт ворожнечі між Huawei та урядом США?

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version