На Android можна робити резервні копії за допомогою сервісу Google One

3 хв. читання
android smartphone 44

Google представила можливість автоматичного створення резервних копій на Android, якою зможуть скористатися передплатники хмарного сервісу Google One.

Насправді на Android і раніше існувала функція резервного копіювання, яка до того ж не вимагала наявності платної підписки. Однак вона дозволяла зберігати тільки дані додатків, історію дзвінків, контакти, календар і налаштування, тоді як вся інша інформація, включаючи фотографії, відеозаписи, музику і багато іншого, збереженню не підлягала, пише AndroidInsider.

За замовчуванням Google надає кожному користувачеві тільки 15 ГБ в Google Drive, які могла заповнити одна резервна копія. У передплатників Google One таких обмежень немає, адже базовий тариф передбачає доступ мінімум до 100 ГБ вільного простору в хмарі, тому їм дозволено робити розширені копії з фотографіями в вихідному дозволі, відеороликами та навіть MMS-повідомленнями.

Крім власне можливості створювати розширені резервні копії, передплатники хмарного сервісу Google отримують можливість управляти ними в додатку Google One. До нього можна звертатися як з існуючого смартфона, так і з нового при втраті старого. Досить просто авторизуватися і відновити всі дані в початковому вигляді.

На перший погляд може здатися, що Google якось обмежує користувачів, які не оформили підписку на Google One. Однак в дійсності можна обійтися і без неї. Незважаючи на те що за замовчуванням автоматична резервна копія не дозволяє зберігати фотографії і відео, їх можна абсолютно безкоштовно вивантажувати в “Google Фото”, де вони хоч і не зберігаються в оригіналі, але практично не втрачають в якості, чого більшості користувачів буде досить.

Нагадаємо, в рамках щомісячної серії оновлень безпеки, відомої як “вівторок виправлень”, компанія Microsoft випустила 80 виправлень для 15 продуктів і сервісів, включаючи браузери Internet Explorer і Edge, Office, Skype for Business тощо.

Також дослідники з кібербезпеки з команди SpiderLabs компанії TrustWave виявили численні уразливості в деяких моделях маршрутизаторів від виробників D-Link і Comba Telecom, які пов’язані з небезпечним зберіганням облікових даних.

Стало відомо, що зловмисники можуть використовувати справжні файли Microsoft Teams для виконання шкідливого ​​навантаження за допомогою підробленої папки встановлення.

Режим “Інкогніто” у браузерах надає належний рівень конфіденційності без додаткових зусиль. Він потрібен не лише для того, щоб браузер “не запам’ятовував” сайти, які Ви відвідали. Крім історії відвідувань, браузер не зберігає введені паролі і логіни, не зберігає файли cookies і не вивантажує дані сайтів в кеш. Всі ці три пункти містять конфіденційну інформацію про Вас і Ваші екаунти. А це завжди ласий шматочок для зловмисників. Як увімкнути конфіденційний режим у Chrome, Firefox, Opera, Internet Explorer, Microsoft Edge і Safari на різних платформах, читайте у статті.безпека даних

Поділитися
Exit mobile version