Чому батарея на Android розряджається швидко та як збільшити час її роботи?

9 хв. читання

Смартфони стають енергоефективнішими, оскільки об’єм батарей збільшується, але короткий час роботи акумулятора досі турбує більшість користувачів. Якщо акумулятор Вашого телефону на Android розряджається швидше, ніж слід, визначте, що є причиною, та усуньте фактори, які впливають на його роботу.

1. Екран!

Екран споживає найбільше заряду акумулятора з часу появи сучасних смартфонів. Панелі стають все більшими, яскравішими та барвистішими. Саме з цих причин екрани сучасних смартфонів “з’їдають” вміст батареї.

Як перевірити витрати акумулятора?

  1. Відкрийте додаток “Налаштування”.
  2. Виберіть “Батарея”.
  3. Натисніть кнопку з трьома пунктами меню або піктограму коліщатка у верхньому правому куті.
  4. Натисніть на використання батареї.
  5. Натисніть кнопку з трьома пунктами меню/коліщатка у верхньому правому куті.
  6. Натисніть “Показати повне використання пристрою”.

Перевірте витрату акумулятора, і Ви побачите, що екран на першому місці. Технологія дисплея смартфонів просувається набагато швидше, ніж технологія акумулятора, що робить час роботи акумулятора ще більшою проблемою, яку потрібно вирішити в майбутньому. Поки все не покращиться, Вам просто доведеться заощаджувати енергію.

battery usage

Поради щодо зниження рівня заряду акумулятора:

  • Нижня яскравість екрана: зменшення яскравості екрану допоможе значно заощадити акумулятор.
  • Використовуйте адаптивну яскравість: це забезпечить отримання яскравого екрану, коли Вам це потрібно, але Ви також заощадите акумулятор, коли висока яскравість не потрібна.
  • Зниження частоти оновлення екрана: деякі пристрої мають спортивні екрани з більшою швидкістю оновлення, Ви можете знайти ці параметри в налаштуваннях.
  • Скорочення часу автоматичного блокування: скорочуючи час автоматичного блокування, Ваш екран “перестає чекати” можливого використання.
  • Живі шпалери у смітник: вони можуть виглядати приємно, але ваш телефон завжди відтворює відео, і це вбиває акумулятор.
  • Використовуйте чорні шпалери: Якщо у вас AMOLED-дисплей, використання чорних шпалер є найефективнішим, оскільки дисплей не повинен активувати ці пікселі.

2. Точкове обслуговування

Ділянки з поганим прийомом сигналу від мобільних телефонів – це безшумні вбивці акумуляторів. Ваш мобільний телефон постійно передає дані неподалік веж, намагаючись підтримувати для Вас зв’язок щосекунди протягом дня і ночі.

Тому якщо Ви мешкаєте у сільській місцевості, працюєте у багатоповерховій будівлі чи знаходитесь у місці без покриття, шанси на те, що Ваш акумулятор швидше “помре”, зростають.

Як покращити сигнал, щоб зменшити розряд акумулятора?

  • Носій комутатора: надійність оператора залежить від району, міста та району. Проведіть декілька досліджень і з’ясуйте, який саме оператор працює найкраще у місцевості, що цікавить вас, і перегляньте питання перепідключення.
  • Режим літака: функція режиму літака може змусити Ваші антени зробити перерву. Вимкніть усе підключення, і Ваш телефон не буде докладати надзусиль, щоб залишатися на зв’язку. Це можна робити у місцях, де поганий зв’язок. Крім того, ви можете використовувати розумні інструменти, такі як IFTTT, для автоматизації режиму літака за місцем розташування.
  • Розширювачі мережі: постачальники часто пропонують розширювачі мережі або посилювачі сигналу. Ви можете використовувати їх вдома або на роботі, щоб переконатися, що сигнал міцний там, де Ви проводите більшу частину часу.

3. Програми та фонові послуги

Слідкуйте за тим, щоб батарея Вашого телефону швидко не згасала. Деякі програми споживають вміст акумулятора більше, ніж інші. Очевидними з них є YouTube, Netflix та будь-які потокові сервіси. Можливо, Ви відмовитесь від ігор на смартфоні, якщо захочете заощадити енергію, оскільки саме ігри, як правило, є “пожирачами” для акумуляторів.

Безліч додатків знищують акумулятор без активного використання. Наприклад, такі програми, як Facebook, Messenger, Instagram та WhatsApp, роблять це постійно. Вони намагаються постійно підтримувати зв’язок та оновлюватись. Це означає, що програми постійно працюють у фоновому режимі, використовують дані, тягнуть Ваше місцезнаходження, надсилають сповіщення тощо. Не кажучи вже про те, що ми, як правило, витрачаємо багато часу на їх використання.

Як це виправити?

  • Зберігайте мінімальну кількість завантажень додатків. Перейдіть до програми очищення та видаліть програми, які Вам не потрібні.
  • Не дозволяйте програмам працювати у фоновому режимі. Якщо Ви помітили, що програма забирає занадто багато дорогоцінного вмісту акумулятора, ви можете обмежити її роботу. Просто перейдіть у Налаштування> Програми та сповіщення> Виберіть додаток> Додатково> Акумулятор> Фонове обмеження> Обмежити.
  • Закрийте додатки. Хоча це правда, що пристрої Android створені для багатозадачних завдань, і закриття додатків може зашкодити більше, ніж допомогти, однак є випадки, коли закриття програм – це найркаще, що Ви могли зробити. Перейдіть у Налаштування> Програми та сповіщення> Виберіть додаток> Примусово зупинити.
  • Пам’ятайте про своє використання: іноді ми говоримо, що хочемо покращити час роботи акумулятора, але граємо в ігри, переглядаємо фільми та проведимо години у соціальних мережах. Тоді ми дивуємося, чому телефон “помирає”, перш ніж повернутися додому! Пам’ятайте про додатки, якими Ви користуєтесь, і як довго Ви їх використовуєте.

4. Інші проблеми та поради щодо акумулятора

  • GPS, Wi-Fi та Bluetooth: як часто ви використовуєте ці засоби зв’язку? GPS, Wi-Fi та Bluetooth використовують акумулятор, навіть якщо працюють не довго. Вимкніть їх, коли вони вам не потрібні, і Ви помітите збільшення часу роботи акумулятора.
  • Камера: для фотографування та відеозапису потрібно багато енергії. Уникайте робити це часто, і Ваш телефон буде жити довше.
  • Холодно?: низькі температури значно впливають на час роботи акумулятора. Гарне рішення – тримати телефон близько до Вас, щоб температура тіла підтримувала тепло для смартфону.
  • Будьте в курсі: Оновлення програмного забезпечення часто покращують час роботи акумулятора, тому корисно завжди оновлювати телефон до останньої доступної версії програмного забезпечення.
  • Придбайте портативний зарядний пристрій: хороший акумулятор дозволить довше жити Вашому телефону, не прив’язуючи його до дроту, підключеного до розетки. Оберіть портативний акумулятор та продовжіть життя батареї свого смартфону.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як за допомогою задньої панелі iPhone швидко запускати дії чи команди? – Інструкція

Як налаштувати автоматичне очищення Кошика у Windows 10? – Інструкція

Як уникнути схем шахрайства в Інтернеті? Поради для користувачів старшого покоління

Інтернет-шахраї та псевдоволонтери: як розпізнати благодійну аферу? Поради

Яких заходів потрібно вживати компаніям для протидії та відновленню у випадку кібератак? Поради

Нагадаємо, нову уразливість, яка дозволяє зловмисникам отримати майже повний контроль над Wіndows або Linux системами, виявила компанія Eclypsium. За її словами, уразливими є мільярди пристроїв – від ноутбуків, настільних ПК, серверів і робочих станцій до банкоматів, верстатів з програмним управлінням, томографів та іншого обладнання спеціального призначення, яке використовується в промисловій, медичній, фінансовій та інших галузях.

Окрім цього, команда дослідників з Рурського університету в Бохумі (Німеччина) виявила нові методи атак на підписані PDF-файли. Так звана техніка Shadow Attack дозволяє хакеру приховувати і замінювати вміст в підписаному PDF-документі, не зачіпаючи цифровий підпис. Організації, урядові установи, підприємства та приватні особи часто підписують документи в форматі PDF для запобігання несанкціонованих змін. Якщо хтось вносить зміни в підписаний документ, підпис стає недійсним.

До речі, нову фішингову кампанію, націлена на користувачів WhatsApp, виявили фахівці з кібербезпеки. Цього разу зловмисники розсилають фішингові повідомлення, використовуючи бренд Nespresso. Жертву запрошують перейти за посиланням і відповісти на кілька запитань, щоб отримати в подарунок кавоварку.

Також співробітники компаній і організацій, які використовують програмне забезпечення Microsoft Office 365, стали жертвами фішинговою кампанії, в рамках якої зловмисники використовують повідомлення-приманки, замасковані під автоматичні повідомлення SharePoint, для крадіжки облікових даних.

Зауважте, що користувачі Microsoft Office 365 звинуватили компанію Microsoft в тому, що вона нібито ділиться бізнес-даними своїх клієнтів з розробниками додатків Facebook, партнерами та субпідрядниками, порушуючи політику конфіденційності.

Поділитися
Exit mobile version