Як зберігати старі смартфони та планшети

4 хв. читання
YAk zberigaty stari smartfony ta planshety e1684929216645

Ви придбали новий смартфон або планшет, але хочете зберегти свій старий пристрій на випадок, якщо він вам знадобиться. Ось як це зробити.

Безперервний, невпинний цикл оновлення означає, що кожні кілька років наш смартфон або планшет стає застарілим. Агресивний графік оновлення в поєднанні з високою надійністю означає, що ми часто отримуємо ідеально функціональні пристрої, які збирають пил.

Деякі люди обмінюють старі пристрої на нові з доплатою, якщо виробник девайсів або магазин пропонує таку послугу. Інші передають їх членам родини та друзям. А дехто просто кидає старі пристрої на полицю «про всяк випадок». Звісно, це зручно — мати резервний телефон або планшет, на випадок, якщо щось трапиться з вашим щоденним пристроєм.

Ми всі знаємо, що літій-іонні батареї справді дивовижний винахід. Вони зберігають неймовірну кількість енергії, дуже безпечні та не вимагають багато догляду в обмін на кілька сотень життєвих циклів розряду. 

Однак, якщо ви просто кинете непотрібний пристрій у шухляду — і він там пролежить кілька місяців (або, можливо, років), — ви можете виявити, що батарея за цей час просто “померла”.

Читайте також : Телефон працює повільніше, ніж зазвичай? Виконуйте регулярно цю просту дію

Щоб ваш резервний пристрій був готовий, коли він вам знадобиться, його потрібно правильно зберігати. Apple має інформацію про довгострокове зберігання своїх продуктів , яке складається з чотирьох кроків:

  • Зберігайте пристрій із 50% зарядом. Якщо зберігати його в повністю зарядженому стані, це може скоротити термін служби акумулятора. І навпаки, якщо ви зберігаєте його із занадто низьким зарядом, то акумулятор може розрядитися до точки, коли він не зможе заряджатися;
  • Вимкніть пристрій;
  • Зберігайте пристрій у прохолодному (не вище 32°C) місці без вологи;
  • Перевіряйте пристрій кожні шість місяців і заряджайте на 50%.

Це чудові поради для всіх пристроїв. 

Читайте також: Вимкніть цей параметр, щоб ваш телефон не розряджався так швидко

Однак ми також рекомендуємо зробити кілька інших речей:

  • Загорніть пристрій у безворсову тканину та покладіть у герметичний пакет. Пакети для сендвічів ідеального розміру з кількома силікагелевими пакетиками всередині (як ті, що використовують для зберігання взуття). Це найкращий спосіб гарантувати середовище без вологи, а також допомагає захистити пристрій від бруду та пилу.
  • Захищайте від надзвичайно низьких температур (-20°C), які можуть серйозно пошкодити акумулятор.
  • Коли ви заряджаєте акумулятор до 50% кожні шість місяців, скористайтеся цією можливістю, щоб запустити оновлення програмного забезпечення та оновити всі програми.
  • Зберігайте зарядний кабель разом із пристроєм — це не тільки спростить процес заряджання, але також означає, що якщо ви захочете продати його (або віддати), новий власник також отримає кабель і зможе почати використовувати його одразу.
  • Якщо ви виявите, що минув рік або півтора, а ви не користувалися пристроєм, то є дуже хороші шанси, що ви більше ніколи не використовуватимете його, а це може бути гарний час подумати про продаж пристрою або віддати його.

Використовуйте ці хитрощі, щоб зберігати речі протягом багатьох років. Однак слід пам’ятати, що чим довше ви зберігаєте щось, тим менша ймовірність, що ви ним скористаєтеся, і тим меншу цінність це матиме як у грошовому плані, так і для когось іншого, хто може цим скористатися. 

Джерело: ZDNet

Поділитися
Exit mobile version