Телефон працює повільніше, ніж зазвичай? Виконуйте регулярно цю просту дію

4 хв. читання
portrait pleasant looking redhead lady focused smartphone device checks email box chats online e1638171222732

Щоб запобігти шаленій роботі фонових програм, розрядженню акумулятора телефону або навіть значному його сповільненню, виконуйте цю просту щотижневу процедуру.

Коли ви востаннє перезавантажували телефон? І я не маю на увазі відкриття панелі активних програм і видалення їх усіх. Коли ви останній раз повністю вимикали пристрій, а потім знову вмикали його?

Перезапуск телефону зазвичай виникає, коли ви відчуваєте затримку, неправильну роботу програм та інші дефекти програмного забезпечення, але це також здорова практика, навіть якщо ваш телефон працює належним чином або є найкращим на ринку. Ви можете порівняти це із заміною масла у вашому автомобілі; це не обов’язково, але після кожної пари тисяч пробігу оновлення може означати велику різницю в продуктивності.

Читайте також: Хочете більше від свого телефону Android? Спробуйте змінити ці налаштування

У випадку телефону перезавантаження видалить будь-які фонові програми, проблеми з нагріванням, проблеми з пам’яттю та проблеми з сигналом виклику – навіть якщо це лише на короткий термін. Найважливіше те, що ви даєте пристрою новий старт, що означає більш плавну роботу та повільніше зменшення заряду акумулятора. Отже, ось як це зробити, а також деякі з моїх інших найкращих практик.

Як перезавантажити iPhone або Android

1. За допомогою кнопки живлення

Для iPhone можна подумати, що натискання й утримання правої кнопки живлення запропонує вам скинути налаштування, але це, на жаль, не так.

Натомість вам потрібно буде натиснути й утримувати кнопку живлення та клавішу зменшення гучності зліва. Через три секунди на екрані має з’явитися повзунок вимкнення. Проведіть пальцем, щоб підтвердити дію.

Читайте також: Вимкніть цей параметр, щоб ваш телефон не розряджався так швидко

Для Android натискання й утримання кнопки живлення може діяти подібно до iPhone, активуючи вбудованого голосового помічника замість підказки скидання. Якщо це станеться, натисніть і кнопку живлення, і клавішу зменшення гучності протягом трьох секунд або доки не буде запропоновано вимкнути або перезапустити телефон.

Примітка. На більшості телефонів Android ви зможете змінити кнопку живлення, щоб вона активувала параметри скидання за замовчуванням замість голосового помічника. Однак ви не можете зробити це на iPhone.

2. Перезапуск, режим «вільні руки»

Якщо вам лінь, є кілька способів перезавантажити телефон із ще меншими зусиллями.

На iPhone з iOS 16 тепер ви можете наказати Siri перезавантажити пристрій. Перш ніж це зробити, помічник запитає ваше підтвердження.

Читайте також: Як зробити фото на iPhone за допомогою Siri

Для Android такі виробники, як Samsung, надають можливість налаштувати оптимізоване перезавантаження, тобто телефон автоматично перезавантажиться, коли помітить сповільнення, а ви ним не користуєтеся. Ви можете ввімкнути цю функцію, перейшовши в Налаштування > Акумулятор і догляд за пристроєм  прокрутивши вниз до Автоматична оптимізація > і перемкнувши його.

З мого досвіду, автоматична оптимізація зазвичай відбувається посеред мого сну. Ви дізнаєтесь, що це сталося, коли ви розблокуєте телефон, і він попросить вас використати PIN-код або ключ замість біометричного захисту.

З точки зору того, як часто вам слід перезавантажувати телефон, я зазвичай рекомендую робити це щотижня, щосереди чи щочетверга. Таким чином, у вас є оновлений пристрій для ефективної роботи у другій половині тижня.

Джерело: ZDNet

Поділитися
Exit mobile version