Як виправити кнопку живлення в Android 12, щоб вона вимикала телефон

2 хв. читання

Якщо Ви давно користуєтеся Android, Ви звикли довго натискати кнопку живлення, щоб (логічно) увімкнути або вимкнути телефон. На деякий час тривале натискання кнопки, коли телефон був увімкнений, також дозволяло Вам перезавантажити його, заблокувати або повідомити про надзвичайну ситуацію. (Протягом короткого часу в Android 10 Ви також можете використовувати його для створення скріншотів.)

Тож, можливо, Ви були трохи засмучені, коли після оновлення телефону до Android 12 Ви виявили, що тривале натискання кнопки живлення не викликало меню вимкнення, а замість цього активувало Google Assistant.

photo 2021 11 28 20 59 43

Ви все ще можете отримати меню живлення та аварійного режиму, одночасно натиснувши кнопки живлення та збільшення гучності, якщо Вам треба вимкнути телефон. Але якщо Ви хочете мати менш незручний доступ до кнопки екстреної допомоги або хочете повернутися до можливості довгого натискання кнопки живлення, щоб вимкнути або перезавантажити телефон, не хвилюйтеся — Ви можете це зробити. Ось як:

  • Відкрийте меню налаштувань (двічі провівши вниз від верхньої частини телефону і торкнувшись кнопки шестірні).
  • Виберіть Система > Жести (System > Gestures).
  • Перейдіть до нижньої частини меню та торкніться «Натисніть і утримуйте кнопку живлення» (Press and hold power button).
  • Вимкніть «Утримуйте для Асистента» (Hold for Assistant).

І це все!

До речі, у меню «Жести» є кілька різних варіантів використання натискань та інших жестів, якими Ви можете скористатися. Наприклад, Ви можете налаштувати Quick Tap (два натискання на задній панелі телефону), щоб увімкнути ряд функцій, наприклад, Ви можете використовувати його, щоб зробити знімок екрана, відкрити певну програму або навіть отримати доступ до Google Assistant.

Ви також можете натиснути кнопку живлення двічі, щоб запустити камеру, повернутися до старомодної навігації з трьома кнопками внизу екрана або покласти телефон лицьовою стороною вниз, щоб увімкнути режим «Не турбувати».

Усі ці та інші функції можна ввімкнути або вимкнути в меню Жести.

Джерело: The Verge

ТЕГИ:
Поділитися
Exit mobile version