Безпеку даних в Android 12 буде забезпечувати штучний інтелект

4 хв. читання
android 2

В Google мають намір реалізувати моделі машинного навчання і штучного інтелекту в Android-пристроях з метою захисту даних. З випуском версії Android 12 експерти представили Private Compute Core. На цей момент Private Compute Core підтримує три функції: Live Caption, Smart Reply та Now Playing.

До Android 12 в платформі вже був задіяний ШІ, що забезпечує перераховані вище функції. Однак тільки в Android 12 для цієї функції було виділено спеціальне місце в налаштуваннях.

Як повідомив ресурс TechRepublic, однією з найбільш важливих функцій Private Compute Core є зберігання призначених для користувача даних окремо від усіх додатків і служб, роблячи ці дані доступними для операційної системи при необхідності. Наприклад, коли користувач дивиться відео з “живими субтитрами”, служба, яка прослуховує аудіо і переводить його в читабельні субтитри в реальному часі, не може надати доступ до аудіо кому-небудь або будь-якому іншому додатку. Під час роботи Private Compute Core ці дані обробляються у власній пісочниці, далеко від всього іншого, а потім постачаються для перегляду.

Private Compute Core дозволить Google розробляти і випускати нові функції, зберігаючи при цьому безпеку, конфіденційність і локальність даних.

Private Compute Core, незважаючи на свою назву, не використовує виділений процесор. Замість цього виділений розділ Private Compute Core повністю знаходиться в програмному забезпеченні. Причина такої конструкції полягає в тому, що Private Compute Core можна розгорнути на широкому спектрі обладнання Android.

Google також додала можливість очищення всіх отриманих даних. Якщо користувач передбачає, що якийсь біт даних був скомпрометований або використаний для цілей, що виходять за рамки встановлених норм для платформи, він може перейти в Settings/Privacy/Private Compute Core і натиснути Clear Data. У спливаючому вікні з можливістю вибору тимчасового інтервалу, в якому необхідно очистити дані.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому три випадкових слова – це найкращий пароль? ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою програм-вимагачів? ПОРАДИ

Якими будуть нові смартфони Galaxy Z Fold 3 та Z Flip 3? ОГЛЯД

Як уникнути шахрайських схем із використанням deepfake-відео? ПОРАДИ

Навіщо інші антивіруси, якщо у Вас є Windows Defender? ПОРАДИ

Як налаштувати режим “Не турбувати” на телефонах Samsung Galaxy? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, ізраїльський виробник рішень для верифікації та забезпечення прозорості в мобільних та online-екосистемах GeoEdge повідомив про виявлення першої у світі кібератаки на домашні IoT-пристрої з використанням шкідливої реклами.

Також баг на офіційному сайті виробника автомобілів Ford Motor відкривав конфіденційні дані, доступ до яких міг отримати будь-який хакер. Серед інформації були бази даних клієнтів, відомості про співробітників тощо.

Окрім цього, американська трубопровідна компанія Colonial Pipeline виплатила 4,4 мільйона доларів хакерам, які викрали особисті дані майже 6 тисячам нинішніх та колишніх працівників компанії. Colonial Pipeline була вимушена сплатити викуп через ймовірність загрози газової кризи.

І майже анекдотична ситуація трапилася із розробником шкідливих програм, який розпочав їх тестування у своїй системі, щоб випробувати нові функції, а згодом дані потрапили на розвідувальну платформу хакерів. Мова йде про розробника Raccoon – трояна-викрадача інформації, який може збирати дані з десятків програм.

Поділитися
Exit mobile version