Як запустити Windows 10 в безпечному режимі за допомогою командного рядка? ІНСТРУКЦІЯ

5 хв. читання

Безпечний режим Windows із командним рядком – це спеціальний режим запуску, який дозволяє отримувати доступ до Windows під час скороченого сеансу, коли багато драйверів не завантажено, немає мереж і робочий стіл не завантажений. У цьому режимі Ви можете виконувати виправлення, діагностику або будь-яке інше завдання, яке зазвичай можна виконувати за допомогою командного рядка.

Цей режим особливо корисний, коли Ви намагаєтесь видалити комп’ютерну інфекцію, яка завантажує власну програму замість звичайного робочого столу. За допомогою безпечного режиму Windows із командним рядком можна запустити Windows до завантаження шкідливого програмного забезпечення, а потім легко видалити його.

На жаль, щоб збільшити швидкість завантаження Windows 10, Microsoft пожертвувала легким доступом до безпечного режиму Windows. Тепер замість того, щоб натиснути клавішу F8 для доступу до безпечного режиму, як це робили в попередніх операційних системах, Вам доведеться пройти різні кроки для запуску в безпечному режимі. Ці кроки описані нижче.

Як запустити Windows 10 у безпечному режимі за допомогою командного рядка

Найпростіший спосіб розпочати процес завантаження в безпечному режимі за допомогою командного рядка – це з екрана входу в Windows 10. Щоб отримати доступ до цього екрана, Ви можете вийти з системи, перезавантажити комп’ютер або одночасно натиснути клавіші Ctrl+Alt+ Delete.

Перейшовши на екран входу в Windows 10, вам слід утримувати клавішу Shift на клавіатурі і не відпускати її. Утримуючи клавішу Shift, натисніть кнопку живлення (Кнопка живлення Windows 10), а потім натисніть кнопку Перезавантажити.

Коли Windows 10 перезавантажиться, Ви опинитесь на екрані “Вибір опції”.

choose an option screen

На екрані вище натисніть кнопку “Усунення несправностей”, щоб відкрити екран “Параметри усунення неполадок”.

Тепер натисніть кнопку “Додаткові параметри”, щоб перейти до екрана Додаткові параметри.

Натисніть кнопку “Параметри запуску”, і тепер Вам відкриється екран “Налаштування запуску”.

Натисніть кнопку “Перезавантажити”. Тепер у Windows почнеться запуск, але Вам буде запропоновано екран, який пропонує різні варіанти, які можна вибрати, щоб вказати, як слід запускати Windows.

На цьому екрані Ви повинні натиснути клавішу номер 6 на клавіатурі, щоб увійти в безпечний режим за допомогою командного рядка.

Тепер Windows 10 завантажиться, і Вам буде запропоновано звичайний запит для входу. Введіть свій пароль, і ви потрапите безпосередньо до командного рядка Windows, а не до звичайного робочого столу Windows.

З цього запиту Ви можете ввести команди, які Ви хочете виконати, і вони будуть запускатися безпосередньо з командного рядка. Ви також можете запустити програми, такі як Редактор реєстру (regedit.exe), Диспетчер завдань (taskmgr.exe) або Провідник Windows, ввівши Explorer.exe і натиснувши Enter.

Коли ви будете готові перезавантажитись у звичайний режим, ще раз натисніть Ctrl+Alt+Delete, щоб відкрити екран безпеки, а потім вимкніть або перезавантажте комп’ютер за допомогою кнопки живлення.

Джерело: BleepingComputer

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому три випадкових слова – це найкращий пароль? ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою програм-вимагачів? ПОРАДИ

Якими будуть нові смартфони Galaxy Z Fold 3 та Z Flip 3? ОГЛЯД

Як уникнути шахрайських схем із використанням deepfake-відео? ПОРАДИ

Навіщо інші антивіруси, якщо у Вас є Windows Defender? ПОРАДИ

Як налаштувати режим “Не турбувати” на телефонах Samsung Galaxy? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, ізраїльський виробник рішень для верифікації та забезпечення прозорості в мобільних та online-екосистемах GeoEdge повідомив про виявлення першої у світі кібератаки на домашні IoT-пристрої з використанням шкідливої реклами.

Також баг на офіційному сайті виробника автомобілів Ford Motor відкривав конфіденційні дані, доступ до яких міг отримати будь-який хакер. Серед інформації були бази даних клієнтів, відомості про співробітників тощо.

Окрім цього, американська трубопровідна компанія Colonial Pipeline виплатила 4,4 мільйона доларів хакерам, які викрали особисті дані майже 6 тисячам нинішніх та колишніх працівників компанії. Colonial Pipeline була вимушена сплатити викуп через ймовірність загрози газової кризи.

І майже анекдотична ситуація трапилася із розробником шкідливих програм, який розпочав їх тестування у своїй системі, щоб випробувати нові функції, а згодом дані потрапили на розвідувальну платформу хакерів. Мова йде про розробника Raccoon – трояна-викрадача інформації, який може збирати дані з десятків програм.

Поділитися
Exit mobile version