Навіщо інші антивіруси, якщо у Вас є Windows Defender? ПОРАДИ

5 хв. читання

Чи стає Windows Defender непотрібним, коли Ви користуєтесь автономним програмним забезпечення проти шкідливих програм. Про це читайте у статті.

Коли Microsoft випустила Windows 8.1, вона також включала безкоштовний інструмент проти шкідливого програмного забезпечення під назвою Windows Defender. Захисник Windows тепер стандартно поставляється з кожним новим ПК з ОС Windows, що пропонує виявлення шкідливих програм та програмний брандмауер, щоб зберегти Ваш комп’ютер чистим і без вірусів.

Нечасті оновлення

Захисник Windows досить добре виявляє та видаляє шкідливе програмне забезпечення, яке, можливо, було встановлено на Вашому комп’ютері. Він також містить деякі звіти про продуктивність та здоров’я ПК, а також батьківський контроль та фільтрацію вмісту.

Проте тести показують, що Defender рідко оновлюється, а це може дозволяти вірусам залишатися непоміченими, поки не стане занадто пізно. Спеціальна платна антивірусна програма оновлюється кілька разів на день, щоб покращити виявлення та зменшити ризик компрометації Вашого комп’ютера.

 

Обмежений контроль вмісту

Microsoft Windows Defender пропонує батьківський контроль для захисту Ваших дітей від шкідливого вмісту для дорослих. На жаль, ці елементи керування застосовуються лише до веб-переглядача Microsoft Edge – будь-яке інше програмне забезпечення (Chrome, Firefox, Opera тощо) не буде відфільтровано, тому поганий вміст все ще може проникнути.

Ви можете досягти більшого ступеня контролю за допомогою повнофункціонального додатка, який фільтрує весь мережевий трафік. Ви можете безпечно користуватися будь-яким веб-браузером.

 

Обмежена функціональність безпеки

Кіберзлочинці використовують цілий ряд методів, щоб проникнути у Ваш комп’ютер – шкідливе програмне забезпечення – це лише один із їхніх інструментів. Вони можуть використовувати зламані веб-сайти, щоб завантажувати віруси або викрадати ваше Інтернет-з’єднання для використання в ботнеті.

Для боротьби з цими загрозами професійні антивірусні засоби використовують розширені функції, такі як VPN-з’єднання, для шифрування веб-трафіку, щоб хакери не могли вкрасти інформацію під час її перетину Інтернетом. VPN також фільтрує вміст, автоматично блокуючи шкідливі веб-сайти та хитрі завантаження. VPN також допомагає захистити Вашу конфіденційність, захищаючи Вашу діяльність у веб-перегляді від маркетологів та інших третіх сторін.

На жаль, Windows Defender взагалі не пропонує жодних опцій VPN. Він також не містить засобів захисту від крадіжки особистих даних. Фактично, Microsoft Windows Defender залишає Вас підданими ризику, не маючи цих функцій.

virus detected stattya

Нерівномірний послужний список

Захисник Windows має непоганий досвід. Деякі регулярні оновлення спричинили серйозні проблеми для користувачів Windows. Проблеми включають порушення механізму сканування вірусів, пропуск або ігнорування заражених файлів і навіть порушення роботи всієї програми – до виходу екстренного виправлення.

Вам потрібна програма проти шкідливого програмного забезпечення, якій Ви можете довіряти, щоб завжди Вас захищати. Та, яка була належним чином протестована, щоб переконатися, що вона не зламається під час випуску нових оновлень.

 

Перевірте різницю

Хорошою новиною є те, що Windows Defender працює з іншими програмами проти шкідливого програмного забезпечення. Ви можете завантажити безкоштовні пробні версії іншого ПЗ, щоб побачити різницю на власні очі – і переконатися, що Ваш ПК із Windows належним чином захищений від шкідливого програмного забезпечення та хакерів.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Телефонне шахрайство: як розпізнати обман та викрити зловмисника?

Платіжна безпека: як вберегтися від шахраїв під час користування онлайн-банкінгом?

Як автоматично пересилати певні електронні листи в Gmail? – ІНСТРУКЦІЯ

Що таке Google Tensor і як він покращить майбутні смартфони? ОГЛЯД

Деякі телефони на Android втратять доступ до Gmail і YouTube і чим це Вам загрожує

Як заблокувати спам на Google Диску? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Apple скануватиме фото в iPhone користувачів, щоб захистити дітей від насильства. Про це заявив сам американський технологічний гігант.

Виявлено спосіб, що дозволяє користувачам Telegram для Mac назавжди зберігати повідомлення, які повинні самі знищуватися і переглядати їх без відома відправника. Уразливість виправити неможливо.

Зверніть увагу, шахрайську схему з виманювання даних платіжних карт українців вигадали зловмисники, створивши фейкову сторінку у Facebook та фейковий сайт ТСН. Довірливих користувачів змушували вказувати дані своїх платіжних карток.

Окрім цього, Windows 11 може вийти раніше, ніж Ви думали. Майкрософт була щедрою з інформацією про Windows 11, за значним винятком є ​​дата виходу. Однак компанія могла ненароком відкрити вікно випуску за жовтень, завдяки деяким документам підтримки Intel та Microsoft, виявленим BleepingComputer.

Також якщо Ви регулярно пересилаєте повідомлення на інший обліковий запис електронної пошти, чому б не автоматизувати це завдання? Використовуючи зручну функцію фільтрування в Gmail, Ви можете автоматично пересилати певні електронні листи, коли вони потраплять у Вашу поштову скриньку.

Поділитися
Exit mobile version