Що таке Google Tensor і як він покращить майбутні смартфони? ОГЛЯД

5 хв. читання

Якщо Ви купували смартфон, вам, напевно, відома назва “Qualcomm Snapdragon”. Переважна більшість телефонів Android працює на базі Qualcomm. Але тепер Google створив власний процесор, який називається “Tensor”.

Google приєднується до лав Apple – і Samsung, меншою мірою – як виробник телефонів, який також виробляє власний процесор. Як правило, такі компанії, як OnePlus, LG і навіть Samsung, виробляють телефони, які використовують процесори від Qualcomm або Mediatek.

Чип Apple M1

Apple виробляє власні процесори для iPhone з самого початку. Компанія навіть переводить комп’ютери Mac на власні чипи. Це дозволяє Apple робити речі з iPhone, які просто неможливі, якщо вони використовували інші чипи. Це дуже глибокий рівень інтеграції між апаратним та програмним забезпеченням.

Історично Google відомий своїм програмним забезпеченням, але телефони та пристрої Pixel, такі як Google Nest Mini, були першими кроками компанії до створення власних фізичних пристроїв. Тепер він слідує крокам Apple і робить важливий компонент для цих пристроїв.

Google Tensor

Що таке Google Tensor?

У самому базовому визначенні Google Tensor-це просто “система на чипі” (SoC) або те, що зазвичай називають “процесором”. Це те саме, що Qualcomm Snapdragon 888 або Apple A14 Bionic. Це всі чипи, які живлять відповідні пристрої.

Чип Google Tensor також сприяє обробці фотографій та відео, перекладу голосу в мову та багато іншого. Tensor дозволить пристроям виконувати більше завдань машинного навчання та штучного інтелекту.

Якщо Вам цікаві подробиці специфікації чипа Google Tensor, ми не знаємо всіх деталей на момент написання статті. Нібито чип має 8-ядер, п’яти-нанометровий і на базі ARM. За даними 9to5Google , він був розроблений спільно з Samsung.

Що означає Tensor для піксельних телефонів

Ми багато говорили про потужність та інтеграцію, але що насправді означатиме Google Tensor для Вас та вашого телефону Pixel? Більш тісна інтеграція між апаратним та програмним забезпеченням дозволяє Google ще більше оптимізувати роботу.

Фотографія завжди була значною частиною пристроїв Pixel, і Tensor дозволяє Google робити з ним ще більше. Деякі приклади включають зйомку фотографій з кількох камер одночасно, запис із кількох камер з різною експозицією, більшу витримку затвора та більшу обробку під час запису відео.

Окрім фотографій та відео, Tensor також використовується для покращення розпізнавання голосу та мови. Це означає краще надиктовування за допомогою клавіатурних додатків, включаючи можливість використання команд, таких як “Надіслати” або “Очистити” під час оповіщення повідомлення. Ви навіть зможете редагувати помилки друку за допомогою голосу.

Коротше кажучи, подумайте про те, чим відомі пристрої Pixel, саме на них Google зосередиться на вдосконаленні за допомогою чипа Tensor.

Коли Tensor буде в пристроях?

Першими пристроями з Tensor будуть Pixel 6 і Pixel 6 Pro. Google вже дражнив цими смартфонами, і, як очікується, офіційно покаже їх цієї осені. Серія Pixel 6 вийде разом з Android 12 десь у четвертому кварталі 2021 року.

Джерело: How-To Geek

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

В Україні користувачів Android та iOS атакує небезпечне шкідливе ПЗ

Чи варто використовувати VPN для перегляду усіх веб-сторінок? ПОРАДИ

Як перевірити шкідливий чи безпечний сайт? – ПОРАДИ

Як змусити AirPods повідомляти про дзвінки та сповіщення на iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перевірити, які програми на iPhone Ви використовуєте найчастіше? – ІНСТРУКЦІЯ

До речі, користувачі ніколи не зможуть встановити Windows 11 на несумісні пристрої. Групова політика не дозволить Вам обійти обмеження апаратного забезпечення для установки Windows 11.

Apple має намір додати підтримку системи розпізнавання осіб Face ID на комп’ютери Mac протягом наступних двох років. Про це повідомив оглядач Bloomberg.

Зловмисники все частіше використовують безкоштовний месенджер Discord як канал для поширення шкідливих програм.

Окрім цього, стало відомо про великий витік даних учасників Clubhouse. Провідний експерт з кібербезпеки Джіт Джайн повідомив, що повна база телефонних номерів Clubhouse виставлена ​​на продаж в Darknet.

Також стало відомо, що операційна система Windows 11, яка ще офіційно не вийшла, але вже доступна для скачування і попереднього знайомства, використовується зловмисниками, які намагаються підсунути користувачеві шкідливе ПЗ під виглядом нової ОС.

Поділитися
Exit mobile version