Як перевірити, які програми на iPhone Ви використовуєте найчастіше? – ІНСТРУКЦІЯ

5 хв. читання

Якщо Вам цікаво, які програми Ви найбільше використовуєте на своєму iPhone, є спосіб дізнатися це за допомогою функції Apple Screen Time. Ось як її налаштувати.

Спочатку увімкніть Екранний час

Перш ніж Ви зможете дізнатись, які програми Ви найбільше використовуєте на своєму iPhone, Вам потрібно буде увімкнути безкоштовну функцію, вбудовану в iOS та iPadOS, під назвою Screen Time, пише How-To Geek.

Екранний час допомагає Вам відстежувати, як Ви користуєтесь своїм iPhone. Це також може допомогти Вам встановити обмеження на використання програми.

1. Щоб увімкнути Screen Time, відкрийте програму “Параметри”, а потім натисніть “Екранний час”.

screen time 1

2. Далі натисніть “Увімкнути Екранний час” та виберіть “Це мій iPhone” або “Це iPhone моєї дитини”, залежно від того, який варіант найкраще відповідає Вашій ситуації.

Після цього Ви побачите сторінку “Підсумок екранного часу” без даних (поки що).

Використовуйте свій iPhone, а потім знову перевіряйте екранний час

Фішка використання Screen Time полягає в тому, що його потрібно увімкнути, щоб почати збирати дані про те, які програми Ви використовуєте найбільше. Якщо Ви щойно увімкнули його, у Вас не буде списку найбільш часто вживаних програм.

Отже, тепер, коли функцію “Екранний час” ввімкнено, використовуйте свій iPhone, як зазвичай. Через деякий час Ви можете перевірити екранний час знову і переглянути деякі статистичні дані.

1. Щоб перевірити результати, відкрийте програму “Параметри” та ще раз натисніть “Екранний час”.

 

2. На сторінці “Підсумок екранного часу” Ви побачите діаграму, яка відображає Вашу середню щоденну активність. Під цим графіком натисніть “Переглянути всі дії”.

3. Далі виберіть, чи хочете Ви бачити найпопулярніші програми протягом дня, тижня, місяця чи року вгорі екрана. (Більше можливостей з’явиться, якщо використовувати екранний час довше).

4. Потім прокрутіть униз до розділу “Найчастіше вживані”, і Ви побачите список програм, відсортованих за якими Ви найбільше використовували протягом вибраного періоду часу, а найпопулярніші програми перераховані вгорі.

Існують різні способи вивчення цих даних. Якщо натиснути “Показати більше” внизу списку, список розшириться. Якщо натиснути “Показати категорії”, Ви побачите найбільш часто вживані програми, відсортовані за широкими категоріями, наприклад, “Соціальні мережі”, “Творчість” або “Покупки та їжа”.

Переходимо до дій

Під час перегляду списку “Найчастіше вживані” в “Екранному часі” на iPhone Ви можете отримати докладнішу інформацію про те, скільки Ви використовували певний додаток, натиснувши його значок. Перебуваючи на екрані детального перегляду, якщо Ви хочете встановити обмеження часу, щоб запобігти занадто багатому застосуванню програми, прокрутіть униз і торкніться “Додати обмеження”.

Після цього Ви побачите екран, на якому можете встановити обмеження часу для програми в годинах або хвилинах. Закінчивши, натисніть “Додати”.

Відтепер, коли Ваш час закінчується, Ви побачите спливаюче сповіщення, яке нагадуватиме вам, що “Yesterday You” більше не хоче, щоб Ви користувались додатком.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version