Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

5 хв. читання
smartphone user 15

Google має можливість віддалено встановлювати програми на Ваш телефон без вашого явного дозволу або навіть будь-якого повідомлення. Але як це працює? А як щодо iPhone? Про це читайте у статті.

Незважаючи на те, що Google напевно ніколи віддалено та безшумно не встановлює програми на Android, Ви можете це зробити самі на своєму власному телефоні.

Просто перейдіть на сайт Google Play Store, увійдіть за допомогою того самого облікового запису, з яким Ви входите на Android, і Ви можете скористатися кнопкою “Встановити” на сторінці магазину програми, щоб перенести його на свій телефон. Магазин Play на Вашому телефоні почне завантажувати та встановлювати обрану Вами програму. Також Ви бачите сповіщення під час встановлення програми.

Чи може Apple віддалено встановлювати програми на iPhone?

Ми не знаємо про те, щоб Apple коли-небудь віддалено встановлювала програму iPhone на чиїсь телефони таким чином. Насправді iPhones працюють дещо інакше – щоб встановити додаток для iPhone, Вам потрібно зайти в App Store на iPhone і встановити програму. Ви не можете просто увійти у веб-браузер за допомогою свого ідентифікатора Apple і натиснути кнопку для віддаленого встановлення програм, як це можливо на Android.

Оновлення операційної системи можуть встановлювати програми

Звичайно, оновлення операційної системи можуть встановлювати нові програми на Вашому пристрої. Ви можете встановити нову версію iOS для iPhone, щоб знайти новий додаток, наприклад додаток Apple Watch або додаток Apple News. Ви можете встановити нове оновлення Android, щоб знайти новий додаток Google на своєму телефоні.

Однак нам невідомо, щоб сторонні програми, написані Google або Apple, встановлювались таким чином – особливо за межами звичайних оновлень операційної системи.

Обидві компанії можуть віддалено видаляти програми

Варто зазначити, що як Google, так і Apple можуть віддалено видаляти програми з Вашого телефону, якщо хочуть. Ця можливість була створена для захисту пристроїв від шкідливих програм. Якщо жахливий шкідливий додаток проникає в Google Play або Apple App Store і завантажується мільйонами людей, обидві компанії можуть дистанційно вимкнути програму.

Раніше Google віддалено видаляв шкідливі програми Android. Насправді Google навіть віддалено видалив шкідливі розширення Chrome із браузерів Google Chrome.

Хоча ми знаємо, що Apple може віддалено вимикати програми, встановлені на iPhone, нам не відомо, що Apple коли-небудь використовувала цю можливість станом на червень 2021 року.

Замість того, щоб запитувати, чи може компанія віддалено встановлювати програми на наші пристрої, ми повинні запитати, чи робила компанія це раніше.

Як Google, так і Microsoft віддалено встановлюють сторонні програми без згоди користувача. Apple ще цього не зробила.

Хоча, Apple одного разу додала альбом U2 до всіх бібліотек iTunes. Але це поки все…

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

До речі, Wi-Fi зі специфічною назвою мережі виводить з ладу iPhone. Як виявилося, якщо підключитися до бездротової мережі з символьною назвою, то модуль зависає, при цьому потім його можна включити. Проблема стосується всіх моделей iPhone, в тому числі найновіших. Збій можна перемогти тільки за допомогою повного скидання налаштувань.

Також у продуктах Microsoft в 2020 році виявлено 1268 уразливостей, що є рекордним числом. У період з 2016 по 2020 рік кількість уразливостей в рішеннях американської компанії збільшилася на 181%.

Microsoft оновлює OneDrive в Інтернеті та Android основними функціями редагування фотографій. Серед функцій редагування, які зараз підтримує OneDrive, Ви можете обрізати, обертати та вносити коригування світла та кольору у фотографії. Microsoft також пропонує кілька інших функцій для версії програми OneDrive для Android. Тепер Ви можете передавати фотографії на пристрій із підтримкою Chromecast і дозволяти іншим спостерігати, як Ви гортаєте їх у прямому ефірі.

Окрім цього, в Україні заблокували мережу сall-центрів РФ, які збирали особисті дані українців. Організатори залучали до роботи до 150 операторів, які працювали у дві зміни.

Поділитися
Exit mobile version