У продуктах Microsoft в 2020 році виявлено 1268 уразливостей

2 хв. читання
Microsoft chrome

Експерти компанії BeyondTrust, що займається кібербезпекою в операційних системах UNIX, Linux, Windows і macOS, опублікували The Annual Microsoft Vulnerabilities Report 2021 (Щорічний звіт про уразливість Microsoft).

Згідно з документом, в 2020 році в рішеннях компаніїї виявили 1 268 уразливостей, що є рекордним числом. У період з 2016 по 2020 рік кількість уразливостей в рішеннях американської компанії збільшилася на 181%.

Найбільша частина проблем була виявлена ​​в продуктах сімейства Windows – 907. Загальна кількість виявлених критичних уразливостей склала 132. Примітно, що більшість проблем може бути нейтралізовано шляхом відключення прав адміністратора.

Вперше на уразливості підвищення привілеїв припала найбільша частка від загального числа проблем у продуктах Microsoft (44%). Це число збільшилося майже в три рази з 198 в 2019 році до 559 в 2020 році.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виявити та чому краще не сперечатися з “тролями”? ПОРАДИ

Правила безпеки дітей в Інтернеті

Як захистити підлітків від інтернет-шахраїв? ПОРАДИ

Як зберегти заряд батареї на Вашому iPhone? ПОРАДИ

Як користуватись Google Docs? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google планує ускладнити Android-додаткам відстеження користувачів. Компанія анонсувала зміни в те, як обробляються унікальні ідентифікатори пристроїв, що дозволяють відстежувати їх між додатками.

Також Apple має намір випустити оновлення для своїх пристроїв, після якого вони дозволять користувачам дізнаватися, яку саме інформацію про них збирають додатки.

Microsoft детально розповість про “наступне покоління Windows” на спеціальному заході, який відбудеться в кінці цього місяця. Компанія почала розсилку запрошень на захід, який буде повністю присвячено програмній платформі Windows і почнеться о 18:00 (за київським часом) 24 червня.

Окрім цього, зловмисники поширюють шкідливе ПЗ під виглядом популярних Android-додатків від відомих компаній. Підроблений плеєр VLC, антивірус Касперського, а також підроблені додатки FedEx і DHL встановлюють на пристроях жертв банківські трояни Teabot або Flubot, вперше виявлені раніше в цьому році.

Поділитися
Exit mobile version