Як “скинути” або видалити рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

3 хв. читання

Телефон у вашій кишені має унікальний “Рекламний ідентифікатор”, який дозволяє рекламодавцям відстежувати вашу активність у додатках. Ви можете скинути його, щоб стерти всю свою активність, або навіть видалити цей ідентифікатор.

Ідентифікатори реклами присутні на iPhone, iPad, ПК з ОС Windows та пристроях Android. Вони працюють подібно до файлів coockies у веб-браузерах. Вашу активність відстежують, діляться нею, а іноді й продають, а потім використовується для показу оголошень, на які ви частіше натискаєте.

Читайте також: Як заборонити Google продавати історію вашого браузера для таргетування реклами

Раніше ви не могли повністю видалити рекламний ідентифікатор. Найкраще, що ви могли зробити, це “скинути” його. Ця дія стирає шифер, і якщо робити це регулярно, то компанія Google не бачитиме довгий журнал вашої активності.

Щоб скинути рекламний ідентифікатор виконайте наступні дії.

Як очистити рекламний ідентифікатор?

1. Натисніть піктограму шестірні, щоб відкрити меню “Налаштування”.

2. Прокрутіть униз і виберіть налаштування “Google”.

3. Далі виберіть “Реклама”.

photo 2024 01 30 14 50 16

4. Натисніть “Скинути рекламний ідентифікатор”.

5. Виберіть “Підтвердити” у вікні, що з’явиться.

Як скинути рекламний ідентифікатор на Android

Після цього рекламний ідентифікатор вашого пристрою буде змінено на нове випадкове число, а вся ваша попередня активність в додатках буде видалена. Це може бути корисним, якщо, наприклад, ви використовуєте свій пристрій Android спільно з кимось із родини і не хочете дивитись рекламу, пов’язану з його інтересами.

Читайте також: Як приховати рекламу алкоголю та азартних ігор на YouTube

Як видалити рекламний ідентифікатор?

  1. Відкрийте Налаштування на своєму пристрої.
  2. Перейдіть у розділ “Google”.
  3. Виберіть “Реклама”.
  4. Натисніть “Видалити рекламний ідентифікатор”.
  5. Підтвердьте видалення.
Як видалити рекламний ідентифікатор на Android

Після того, як ви видалите рекламний ідентифікатор, Google більше не зможе відстежувати вашу активність в Інтернеті. Це означає, що ви перестанете отримувати персоналізовану рекламу.

Ось і все! Отримувати рекламу, яка, ймовірно, буде відповідати вашим інтересам, може здатися вам неприйнятним, але це питання пов’язано з очевидними проблемами конфіденційності. Тому регулярно очищуючи рекламний ідентифікатор або навіть видаливши його, ви берете конфіденційність даних під свій контроль.

Поділитися
Exit mobile version