Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

5 хв. читання

Microsoft офіційно анонсувала Windows 11 в якості наступника Windows 10, і ця нова операційна система пропонує величезні поліпшення для всіх. Раніше Microsoft опублікувала новий інструмент PC Health Check, щоб допомогти користувачам підготувати свої пристрої до роботи з новою ОС.

Відповідно до інформації від користувачів і читачів Cybercalm, засіб перевірки працездатності ПК із Windows 11 неправильно працює і просто повертає повідомлення про помилку “Запуск Windows 11 на цьому комп’ютері неможливий” без будь-якого належного пояснення.

Помилка спостерігалася і на високопродуктивних комп’ютерах, і система перевірки працездатності ПК не повідомляла користувачам причини, за якими їх комп’ютери не відповідають вимогам Windows 11.

Ми також перевіряли PC Health Check. Параметри ноутбука були такими:

comp 7

Інформація була невтішною: “Запуск Windows 11 на цьому комп’ютері неможливий”.

Також були повідомлення про те, що:

“Якщо Ви отримуєте повідомлення про те, що ваш ПК не може запустити Windows 11, є велика ймовірність, що це пов’язано з безпечним завантаженням або модулем надійної платформи (TPM). Це функції безпеки, які можуть спричинити, що програма Health Check бачить Ваш ПК небезпечним і, отже, несумісним з Windows 11”.

Потому з’явилися інформація:

Тепер програма перевірки працездатності ПК була оновлена, і вона може сказати Вам причину, по якій Ваш пристрій не підтримує для Windows 11. Засіб перевірки працездатності ПК версії 2.3 містить нові спливаючі вікна, які допомагають користувачам визначити основну причину проблем сумісності і їх обхідні шляхи.

“Ми тільки що оновили додаток PC Health Check. Тепер він надає більш детальну інформацію про невиконані вимоги”, – сказали в Microsoft.

Згідно з оновленим інструментом, пристрої з наступними проблемами не можуть оновитися до Windows 11:

  • TPM 2.0 є обов’язковою вимогою для роботи Windows 11. Ми рекомендуємо Вам перевірити, чи включений TPM 2.0.
  • Системний диск повинен мати 64 ГБ або більше. Хоча цей комп’ютер не відповідає системним вимогам для запуску Windows 11, ви продовжите отримувати оновлення Windows 10.
  • Цей процесор не підтримується.
  • ПК повинен підтримувати безпечну завантаження (Secure Boot).

Це нове оновлення для PC Health Check Tool допоможе користувачам, які припускали, що проблеми сумісності з Windows пов’язані з TPM.

Для тих, хто не знає, основні вимоги до нової операційної системи включають “TPM 2.0”, процесор з тактовою частотою 1 ГГц або вище, 2+ ядра, 4 ГБ оперативної пам’яті, системну прошивку з підтримкою UEFI і Secure Boot, сумісність з DirectX 12 і Ваш пристрій повинен мати мінімум 9-дюймовий HD-дисплей (720p).

Навіть якщо Ви не відповідаєте вищевказаним вимогам, ви все одно можете запускати нову операційну систему на пристроях з процесорами Intel, AMD і Qualcomm.

Щоб оновити засіб перевірки працездатності ПК, вам необхідно завантажити нову версію і запустити інсталятор .msi, який автоматично замінить стару версію.

Пам’ятайте, що нова операційна система все ще перебуває в стадії попередньої версії, і Microsoft планує випустити оновлення для споживачів в кінці цього року.

Важливо: Незважаючи на оновлення додатку, нам і далі видає неможливість встановлення Windows 11.

Завантажити PC Health Check можливо за посиланням.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як перенести Ваші контакти з iOS на Android за допомогою iCloud, Gmail або Google Drive? ІНСТРУКЦІЯ

Як вибрати найкращий iPad 2021? ПОРАДИ

Як віддалено вийти з Gmail на загубленому пристрої? ІНСТРУКЦІЯ

Майнінг криптовалют: що таке Taproot та який захист у Bitcoin

Дослідження на основі відкритих джерел: де та як використовується? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Wi-Fi зі специфічною назвою мережі виводить з ладу iPhone. Як виявилося, якщо підключитися до бездротової мережі з символьною назвою, то модуль зависає, при цьому потім його можна включити. Проблема стосується всіх моделей iPhone, в тому числі найновіших. Збій можна перемогти тільки за допомогою повного скидання налаштувань.

Також у продуктах Microsoft в 2020 році виявлено 1268 уразливостей, що є рекордним числом. У період з 2016 по 2020 рік кількість уразливостей в рішеннях американської компанії збільшилася на 181%.

Microsoft оновлює OneDrive в Інтернеті та Android основними функціями редагування фотографій. Серед функцій редагування, які зараз підтримує OneDrive, Ви можете обрізати, обертати та вносити коригування світла та кольору у фотографії. Microsoft також пропонує кілька інших функцій для версії програми OneDrive для Android. Тепер Ви можете передавати фотографії на пристрій із підтримкою Chromecast і дозволяти іншим спостерігати, як Ви гортаєте їх у прямому ефірі.

Окрім цього, в Україні заблокували мережу сall-центрів РФ, які збирали особисті дані українців. Організатори залучали до роботи до 150 операторів, які працювали у дві зміни.

Поділитися
Exit mobile version