Face ID з’явиться на Mac

3 хв. читання
imac user 2

Apple має намір додати підтримку системи розпізнавання осіб Face ID на комп’ютери Mac протягом наступних двох років. Про це повідомив оглядач Bloomberg Марк Гурман.

На думку Гурмана, кінцева мета Apple полягає в тому, щоб додати підтримку Face ID практично в усі свої продукти, включаючи бюджетні моделі iPhone, такі як iPhone SE, і пристрої iPad Air, оснащені датчиком розпізнавання відбитку пальця Touch ID. Як зазначається, Apple розглядає Touch ID як більш дешеву альтернативу Face ID для недорогих пристроїв.

“Я очікую, що з часом ситуація зміниться. Це не відбудеться в поточному році, але готовий посперечатися, що Face ID з’явиться на Mac протягом декількох років. Я очікую, що в цей період все iPhone і iPad теж отримають Face ID. Згодом вбудована в екран камера допоможе розрізняти більш дорогі пристрої Apple за рахунок відмови від вирізу у верхній частині екрану. Датчик розпізнавання особи надасть Apple дві основні функції – безпека і доповнену реальність”, – вважає Гурман.

Передбачається, що Apple реалізує Face ID через датчик під екраном пристрою. На думку авторитетного аналітика Мін-Чі Куо, такі моделі iPhone можуть з’явитися вже в 2023 році. Що стосується настільних комп’ютерів Mac, Apple все ще працює над заміною 27-дюймової моделі з більш потужним чипом M2X.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

ТЕГИ:
Поділитися
Exit mobile version