Користувачі ніколи не зможуть встановити Windows 11 на несумісні пристрої

3 хв. читання
alexa for windows

Windows 11 в цей час доступна для бета-тестування, і учасники програми попередньої оцінки Windows можуть завантажити ранні збірки ОС. Стабільна збірка Windows 11 вийде пізніше в цьому році, і користувачі зможуть оновитися безкоштовно до нової версії ОС, але тільки в тому випадку, якщо пристрої будуть відповідати мінімальним системним вимогам.

Windows 11 поставляється з новими мінімальними системними вимогами. Це є поганою новиною для людей зі старими ноутбуками і персональними комп’ютерами. Як повідомили в Microsoft, всі шляхи оновлення Windows 11 будуть заблоковані для користувачів із непідтримуваним обладнанням.

“Ми знаємо, що деякі користувачі не зможуть встановити Windows 11. Важливо розуміти, що причина, по якій ми робимо це, полягає в підвищенні продуктивності і безпеки пристроїв”, – йдеться в повідомленні Microsoft.

Microsoft може визначити сумісність призначених для користувача пристрої з ОС Windows 11 за допомогою даних телеметрії, а потім Центр оновлень Windows повідомить, чи можлива установка ОС. Примітно, що користувачі не зможуть обійти обмеження на установку шляхом зміни групових політик.

“Групова політика не дозволить Вам обійти обмеження апаратного забезпечення для установки Windows 11. Ми заблокуємо можливість поновлення Вашого пристрою, оскільки хочемо, щоб Ваші пристрої залишалися безпечними”, – йдеться в повідомленні розробників.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version