Windows 11 стане доступна 5 жовтня

3 хв. читання
Windows 11

В Microsoft оголосили дату виходу операційної системи Windows 11 – 5 жовтня 2021 року. Безкоштовне оновлення до Windows 11 стане доступним для певних комп’ютерних систем під управлінням Windows 10 (готових перейти на Windows 11), а в продаж надійдуть ПК із попередньо встановленою Windows 11.

Windows 11 отримала оновлений дизайн і звукові схеми, меню “Пуск” використовує можливості хмари і Microsoft 365 для відображення останніх відкритих файлів, більш ефективна мультизадачність і оптимізація простору екрану здійснюється за допомогою Snap Layouts, Snap Groups і Desktops, а в панель задач інтегрований чат корпоративної платформи Microsoft Teams.

Як відзначили в Microsoft, ОС Windows 11 підійде і для геймерів завдяки технологіям DirectX12 Ultimate, DirectStorage і Auto HDR. У новій версії операційної системи також реалізований видозмінений магазин Microsoft Store.

Процес безкоштовного оновлення Windows 10 до Windows 11 розпочнеться 5 жовтня і проходитиме в кілька етапів. Першими нову ОС отримають користувачі найсучасніших систем, а слідом за ними будуть оновлюватися інші сумісні ПК. Імовірно, до середини 2022 року можливість оновитися до Windows 11 отримають всі сумісні пристрої.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому три випадкових слова – це найкращий пароль? ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою програм-вимагачів? ПОРАДИ

Якими будуть нові смартфони Galaxy Z Fold 3 та Z Flip 3? ОГЛЯД

Як уникнути шахрайських схем із використанням deepfake-відео? ПОРАДИ

Навіщо інші антивіруси, якщо у Вас є Windows Defender? ПОРАДИ

Як налаштувати режим “Не турбувати” на телефонах Samsung Galaxy? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, ізраїльський виробник рішень для верифікації та забезпечення прозорості в мобільних та online-екосистемах GeoEdge повідомив про виявлення першої у світі кібератаки на домашні IoT-пристрої з використанням шкідливої реклами.

Також баг на офіційному сайті виробника автомобілів Ford Motor відкривав конфіденційні дані, доступ до яких міг отримати будь-який хакер. Серед інформації були бази даних клієнтів, відомості про співробітників тощо.

Окрім цього, американська трубопровідна компанія Colonial Pipeline виплатила 4,4 мільйона доларів хакерам, які викрали особисті дані майже 6 тисячам нинішніх та колишніх працівників компанії. Colonial Pipeline була вимушена сплатити викуп через ймовірність загрози газової кризи.

І майже анекдотична ситуація трапилася із розробником шкідливих програм, який розпочав їх тестування у своїй системі, щоб випробувати нові функції, а згодом дані потрапили на розвідувальну платформу хакерів. Мова йде про розробника Raccoon – трояна-викрадача інформації, який може збирати дані з десятків програм.

Поділитися
Exit mobile version