Листи від надійних відправників в Gmail отримають спеціальні позначки

2 хв. читання

Наступного разу, коли ви читатимете електронні листи у вхідній скриньці Gmail, ви можете помітити сині галочки біля імен деяких відправників. Значок галочки – це остання спроба Google боротися з фішинговими листами, які намагаються імітувати законних відправників. 

Прапорці почали розгортатися 3 травня, і вони будуть видимі в особистих і робочих облікових записах Gmail, повідомляє Google у блозі .

Gmail – далеко не єдине місце, де можна помітити синю галочку. Зокрема, Twitter був у новинах через внесення різноманітних змін у свою систему перевірки, зокрема видалення синіх галочок із застарілих підтверджених облікових записів.

Отже, що означають сині галочки в Gmail?

Як відображатимуться перевірені галочки в Gmail?

google check mark

У прикладі, наданому Google , біля електронної адреси Google в електронному листі з’являється синя галочка. Наведіть курсор на позначку, і з’явиться поле з написом: «Відправник цього електронного листа підтвердив, що він є власником Google.com і логотипа на зображенні профілю».

Формулювання повідомлення зміниться відповідно до домену перевіреного відправника, незалежно від того, що стоїть після @ в його електронному листі.

Також є посилання на «Дізнатися більше» , яке спрямовує вас на сторінку служби підтримки Google щодо підтверджених електронних адрес. Тут пояснюється, як саме Google визначає, що електронна адреса перевірена.

Хто може отримати позначку перевірки в Gmail?

Наразі перевірка орієнтована на бренди та організації. Позначки будуть додані до електронних листів відправників, які прийняли стандарт індикаторів бренду Google для ідентифікації повідомлень або BIMI. За словами Google, BIMI «вимагає надійної автентифікації» та перевірки логотипів перед їх відображенням у Gmail.

«Надійна автентифікація електронної пошти допомагає користувачам і системам безпеки електронної пошти виявляти та зупиняти спам, а також дозволяє відправникам використовувати довіру до свого бренду», — написав Google у своєму блозі.

Дізнайтеся більше про роботу Gmail

Поділитися
Exit mobile version