Як надсилати великі файли (до 10 Гб) у Gmail

4 хв. читання

Якщо вам коли-небудь доводилося надсилати великі файли через Gmail, ви, ймовірно, зіткнулися з обмеженням розміру файлу в 25 Мб. Ось як це обійти.

Нам постійно доводиться надсилати вкладені файли. Але кожен постачальник послуг електронної пошти має різні правила і обмеження розміру, тобто якщо файл перевищує ліміт, вам буде заборонено надсилати вкладення.

Для Gmail цей ліміт становить лише 25 Мб. Років 20 тому цей розмір був значним. Сьогодні вже не дуже. На жаль, ви не можете налаштувати Gmail так, щоб обійти це обмеження. Проте ще не все втрачено.

Читайте також: Як використовувати конфіденційний режим у Gmail для захисту інформації. ІНСТРУКЦІЯ

Завдяки Диску Google ви все ще можете надсилати файли, розмір яких перевищує 25 Мб, через Gmail (або будь-який інший клієнт електронної пошти). Але не думайте, що вам потрібно перемикатися між Gmail і Диском, щоб це працювало, оскільки Google вбудовано цю функцію прямо в Gmail, і вона надзвичайно проста у використанні. Завдяки цьому зручному обхідному шляху ви можете надсилати файли розміром до 10 Гб.

Ви правильно прочитали… 10 ГБ.

Отже, як це робиться.

Як обійти ліміт у 25 Мб у Gmail

Що вам знадобиться:  усе, що вам знадобиться, — це дійсний обліковий запис Google і веб-переглядач або мобільний додаток (ми покажемо вам, як це зробити з обох). Звичайно, вам також потрібно буде завантажити великий файл на Google Диск, тому переконайтеся, що ви зробили це заздалегідь.

1. Відкрийте Gmail

Перше, що потрібно зробити, це перейти на gmail.com у веб-переглядачі за замовчанням. Там натисніть «Написати», щоб створити новий електронний лист.

gmail1
Вікно створення повідомлення Gmail містить низку функцій, які ви могли не помітити

2. Вкладіть файл із Диска

Унизу вікна створення повідомлення ви побачите піктограму Google Диска. Клацніть цей значок, а потім у спливаючому вікні, що з’явиться, клацніть вкладку «Мій диск», перейдіть до папки, у якій міститься великий файл, який ви завантажили на Диск, і натисніть «Вставити».

3. Створіть свій електронний лист

Вклавши файл, складіть свій електронний лист і надішліть його. Одержувач отримає електронний лист із посиланням на файл.

Читайте також: Як запланувати електронні листи в Gmail? ІНСТРУКЦІЯ

Все, що їм потрібно зробити, це натиснути посилання, щоб завантажити файл.

Як уникнути обмеження в 25 Мб у мобільному додатку Gmail

Це так само легко. Все, що вам потрібно зробити, це відкрити Gmail і почати створювати новий електронний лист. У вікні «Написати» торкніться значка скріпки та в розкривному меню виберіть «Вставити з Диска».

Вкладення файлу з Диска в мобільному додатку Gmail

На вкладці «Мій диск» перейдіть до великого файлу, який потрібно надіслати, та виберіть його. Посилання буде створено автоматично та додано до електронного листа. Завершіть створення, торкніться кнопки «Надіслати», і готово.

І це все, ось як уникнути ліміту файлів у 25 Мб у веб-версії та мобільній версії Gmail. Насолоджуйтеся надсиланням великих файлів.

Як безпечно зберігати файли на Google Диску? Поради

ТЕГИ:
Поділитися
Exit mobile version