Як запланувати електронні листи в Gmail? ІНСТРУКЦІЯ

3 хв. читання

Більше ніхто не подумає, що ви дивак через те, що ви пишете робочий лист о 1 годині ночі.

Існує багато причин, чому іноді доцільно використовувати підхід до електронних листів «Напишіть зараз-надішліть пізніше».

Можливо, у вас очікується велике особисте оголошення, але воно відбувається в певний час, коли ви не зможете написати листа. Можливо, ви хочете розповісти друзям про все, що вам сподобалось в новому фільмі, поки враження ще свіжі, але вони побачать його лише завтра.

Це також корисно на роботі. В багатьох компаніях працівники живуть у різних часових поясах по всьому світу. Коли ви надсилаєте електронного листа в нічний час американського колеги, він може загубитися; але якщо ви заплануєте надсилання, ви можете бути впевненим, що лист з’явиться, коли на іншому кінці планети почнеться робочий день. Іноді це також просто імпульс: ви наполегливо працюєте, минаючи терміни за термінами, не хочете чогось забути, чекаючи до ранку.

Як би там не було, можливість планувати електронні листи – це подарунок для тих із нас, хто любить працювати та жити у своєму власному темпі. На щастя, з поштою Google це неймовірно легко зробити.

1. Створіть новий електронний лист

Незалежно від того, пишете ви у веб-переглядачі чи з мобільного пристрою, перше, що вам потрібно зробити, це відкрити Gmail і створити нове повідомлення. Планування електронної пошти — це те саме, що й натискання кнопки «Надіслати», тому вам потрібно відготувати все, що ви хочете написати в листі, перш ніж налаштувати, коли його буде надіслано.

2. Виберіть «Запланувати відправку» та визначте свій час

Коли ви підготували листа, обрали адресу отримувача та тему повідомлення, настав час фактично запланувати відправку. Процес дещо відрізняється, коли ви надсилаєте з браузера та надсилаєте з мобільного додатка, але результат той самий.

Якщо ви пишете з Gmail.com, натисніть маленьку стрілку, спрямовану вниз, праворуч від кнопки «Надіслати».

gmail

А якщо ви перебуваєте в мобільному додатку, торкніться або клацніть три крапки у верхньому правому куті вікна електронної пошти.

Обидва вони відкривають більше варіантів електронної пошти; «Запланувати відправку» — це те, що ви шукаєте (це єдиний варіант, який з’являється, коли ви пишете з браузера).

Звідки б ви не надсилали повідомлення, ви побачите спливаюче вікно, яке надає кілька фіксованих параметрів для вибору часу, а також один варіант, який дозволяє налаштувати певний день і час.

У більшості випадків найкращим є останній варіант, але Gmail пропонує розумні пропозиції, як-от «завтра вдень» або, якщо ви пишете на вихідних, «у понеділок вранці».

Ось і все! Виберіть день і час, коли ви хочете надіслати електронну пошту, а Gmail подбає про інше.

Джерело: Mashable

ТЕГИ:
Поділитися
Exit mobile version