Вимкніть цей параметр, щоб ваш телефон не розряджався так швидко

4 хв. читання

Ось як легко заощадити акумулятор і дані вашого телефону.

Якщо акумулятор вашого телефону швидко розряджається, ймовірно, ви чули поради закрити фонові програми. Дехто каже, що це економить батарею, підвищує продуктивність телефону та зберігає дані. Інші, зокрема керівники команди Apple  і Google Android , кажуть, що ні, фонові програми не займають достатньо ресурсів телефону, щоб вплинути на його продуктивність.

Проте обидві групи людей можуть мати рацію. Хоча фонові програми можуть не використовувати ресурси вашого телефону самостійно, телефони Android та iPhone періодично оновлюють фонові програми за замовчанням. Це використовує акумулятор вашого телефону та ваші дані. Хоча фонове оновлення програм не витрачає ваші ресурси так сильно, як яскравість екрана та стільниковий зв’язок, припинення оновлення програм може допомогти зберегти ваш акумулятор і дані, коли вони вам справді потрібні.

Читайте також: Чому батарея на Android розряджається швидко та як збільшити час її роботи?

Режим низького енергоспоживання для iPhone і режим економії заряду акумулятора для телефонів Android також перешкоджають оновленню фонових програм. Однак вони також призупиняють або змінюють інші налаштування, наприклад частоту оновлення екрана та продуктивність пристрою. Ці параметри, безсумнівно, збережуть ваш акумулятор і дані, але вони спричиняють більш драматичні зміни порівняно з припиненням оновлення фонових програм.

Ось як зупинити оновлення фонових програм, подовживши роботу акумулятора та заощадивши дані.

Зупиніть оновлення фонових програм на iPhone

Якщо у вас iPhone , ось як зупинити оновлення фонових програм .

1. Відкрийте Параметри

2. Натисніть Загальні

3. Торкніться Фонове оновлювання

photo 2022 12 24 09 22 13

4. Знову торкніться Фонове оновлювання 

Тут ви можете вимкнути фонове оновлення, обмежити оновлення фонових програм, коли ви підключені до Wi-Fi, або дозволити фоновим програмам оновлюватись у Wi-Fi і стільникових даних .

Якщо ви виберете Wi-Fi або Wi-Fi і Стільникові дані , ви також можете вибрати, які програми можуть оновлюватися у фоновому режимі. Для цього виконайте перші три кроки вище. Потім ви побачите список програм у нижній частині сторінки та виберіть, яка може оновлюватися у фоновому режимі.

Зупиніть оновлення фонових програм на Android

Якщо у вас пристрій Android , ось як зупинити оновлення фонових програм.

1. Відкрийте Налаштування

2. Торкніться Мережа та Інтернет

3. Натисніть Заощадження даних

4. Увімкніть параметр Використовувати заощадження даних

Економія трафіку не дозволить фоновим програмам використовувати дані, якщо телефон не під’єднано до Wi-Fi. Деякі програми, які ви активно використовуєте, можуть не завантажувати такі речі, як зображення, якщо ви не торкнетеся зображення, що може дратувати. Ви можете натиснути « Необмежені дані » трохи нижче « Використовувати заощадження даних », і це дозволить вам вибрати три програми для необмеженого доступу до даних, навіть якщо заощадження даних увімкнено.

Ви також можете дозволити певним програмам використовувати фонові дані:

1. Відкрийте Налаштування

2. Торкніться Мережа та Інтернет

3. Торкніться Мобільна мережа

4. Натисніть «Використання даних програми»

5. Торкніться потрібної програми

6. Увімкніть фонові дані

Тепер ви можете вирішити, які програми оновлюватимуться у фоновому режимі, потенційно заощаджуючи ваш акумулятор і дані.

Щоб отримати додаткові поради щодо телефону, перегляньте, Як “не вбити”батарею: вісім порад

Поділитися
Exit mobile version