Як “не вбити”батарею: вісім порад

4 хв. читання

Кожен з нас потрапляв в ситуацію, коли телефон дуже швидко втрачає заряд. Що робити в такій ситуації – постійно носити з собою зарядний пристрій і шукати розетку? Є простіші варіанти. Ось кілька способів, які дозволять уникнути частої підзарядки Вашого ґаджету

Спосіб № 1: Яскравість екрану

Однією з основних причин надмірного споживання енергії в пристрої є екран, точніше інтенсивність його підсвічування. Чим він яскравіше світить, тим швидше сяде акумулятор ґаджета. Тому виставте яскравість екрану на мінімальний, але комфортний для Вас рівень.

Спосіб №2: Час роботи підсвічування екрану

Швидкої розрядки акумулятора не уникнути, якщо після використання пристрою його екран продовжує світитися тривалий час. Ви можете виставити мінімальний час до відключення екрану, наприклад одну хвилину або й ще менше. Скоротіть тривалість підсвічування на своєму пристрої, і він буде гарантовано працювати довше.

Спосіб № 3: Навігація

Причиною швидкої розрядки апарату можуть бути і додатки, які використовують навігацію. Вони теж добряче «садять» акумулятор. Якщо ви не користуєтеся програмами, які визначають ваше місце розташування, сміливо їх відключайте.

Спосіб № 4: Поворот екрану

Сучасний апарат складно уявити без акселерометра. Завдяки йому ми можемо змінювати вид екрану, грати в різні ігри. Але, якщо Ви не використовуєте функцію повороту екрану, акселерометр краще відключити.

battery charge 2

Спосіб № 5: Бездротові мережі та інтернет

Ви не використовуєте в даний момент інтернет по Wi-Fi або Bluetooth? Тоді саме час відключити таку енергоємну функцію в налаштуваннях вашого ґаджета як «Передача даних». На деяких Android-апаратах є можливість відключати Wi-Fi, коли екран пристрою не працює.

Не забудьте відключити і 3G-зв’язок. При поганому прийомі сигналу або якщо Ви вирішили заощадити заряд акумулятора, можна вибрати мережу без 3G. Вимкніть свій пристрій від інтернету, і він протягне зайві пару години.

Спосіб № 6: Синхронізація та оновлення

Всі пристрої з системою Android синхронізують дані з додатків соцмереж, пошти тощо. Начебто і добре, що вони повідомляють Вам про всі події. Але це згубно для зарядки батареї.

Майже у всіх додатках ви зможете налаштувати оптимальний інтервал між сеансами синхронізації. Якщо потрібно перевірити пошту, то можна «ручним» способом оновити отримання всіх нових листів. А ось регулярна синхронізація знадобиться лише в тому випадку, якщо ви очікуєте терміновий лист.

Спосіб № 7: Режим «Політ»

Якщо ви будете знаходитися поза зоною мережі тривалий час, встановіть на своєму Android-пристрої режим польоту. Він відключає всі комунікації. Завдяки чому добре економиться енергія акумулятора. Те ж саме можна зробити і на той час, коли ви будете спати. Вночі вам не потрібно користуватися ґаджетом. Крім того, вас ніхто і ніщо не потурбує.

Спосіб № 8: Додатки

Якщо у Вас на заставці екрана живі шпалери, то це ще одна причина, чому швидко сідає батарея. Причому, деякі такі шпалери «вбивають» заряд акумулятора за пару годин. Тому варто підшукати статичні шпалери для свого пристрою і відмовитися від анімованих заставок.

Не встановлюйте дуже багато програм, оскільки це теж негативно впливає на тривалість роботи батареї. Крім того, в безкоштовних версіях додатків «блимає» реклама, яка швидко розряджає акумулятор вашого апарату. Якщо немає можливості придбати програми без реклами, тоді не встановлюйте їх безкоштовні версії. Ще один важливий момент: після роботи з певною програмою не просто згортайте її, а повністю закривайте.

Крім того, якщо на екрані є велика кількість віджетів, це теж забирає енергію батареї Android-пристрої. Тому позбудьтеся від непотрібного «мотлоху».

Підсумок

Крім вищезгаданих порад, старайтеся часто не вимикати/вмикати ваш пристрій, оскільки кожен раз він запускає всі додатки, а для цього використовується багато енергії батареї. Також намагайтесь не тримати апарат при низьких/високих температурах і підвищеній вологості. Щоб батарея надалі відмінно тримала заряд, не розряджайте Ваш ґаджет до повного нуля.

Джерело: Рівність в Україні

Поділитися
Exit mobile version