Змініть одне налаштування iPhone, щоб зупинити злодіїв

2 хв. читання

Змініть це налаштування iPhone, щоб не дати злодіям викрасти ваш телефон і продати його. Злодій, який боїться бути спійманим, може кинути ваш телефон, і ви зможете знайти його за допомогою Find My, – пише ZDNet.

Злодії люблять красти iPhone, тому що вони можуть швидко продати їх за готівку. Тож ми покажемо вам найважливіші параметри безпеки, які вам потрібно змінити на своєму iPhone сьогодні, щоб зупинити їх.

По-перше, вам потрібно знати, що якщо злодій вкраде ваш iPhone, перше, що він зробить, — це протягне вниз і ввімкне режим польоту (а потім вимкне Wi-Fi, Bluetooth і мобільні дані), щоб ви не змогли відслідковувати його за допомогою програми Find My.

Читайте також: Як скористатися функцією Find My iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Але є простий спосіб не дати злодіям це робити, і ось він.

Як вимкнути Центр керування, коли iPhone заблоковано

  1. Перейдіть до Параметрів
  2. Перейдіть до Face ID і код допуску
  3. Введіть свій пароль
  4. Прокрутіть униз до розділу «Дозволити доступ під замком»
  5. Вимкніть Центр керування.

photo 2022 12 29 09 56 55

Тепер, якщо злодій візьме ваш телефон і спробує провести пальцем вниз, щоб відкрити Центр керування, нічого не станеться. Тож ви все одно зможете відстежувати телефон за допомогою Find My, і це відлякає деяких злодіїв від спроби втекти з телефоном. Злодій, який боїться бути спійманим, може просто кинути телефон, а потім ви зможете відновити його за допомогою програми «Знайти мене».

Зауважте: якщо ви зміните це налаштування та спробуєте перевірити його, переконайтеся, що ви не дивитеся прямо на телефон, інакше Face ID розпізнає вас і автоматично розблокує телефон, тож ви все одно зможете провести пальцем униз. Або тримайте телефон збоку (де Face ID не може вас розпізнати) і спробуйте, або дайте його другу чи члену сім’ї, щоб вони спробували провести пальцем вниз і отримати доступ до Центру керування.

Щоб дізнатися більше про безпеку вашого iPhone, читайте також Як знайти втрачений iPhone — навіть якщо він вимкнений

Поділитися
Exit mobile version