Android-смартфон став повільним? Активуйте безпечний режим

3 хв. читання
safe mode

Коли смартфон починає працювати повільно та проявляє ознаки поганої роботи, для швидкого налагодження буде достатньо здійснити кілька дій у безпечному режимі. Пропонуємо Вашій увазі інструкцію, як активувати безпечний режим на Android -смартфоні.

Безпечний режим дозволяє використовувати “чисту” операційну систему без запуску будь-яких допоміжних додатків. Це може бути корисно і для діагностики. Наприклад, якщо Ваш смартфон на Android без проблем працює у безпечному режимі, це вказує на те, що гаджет у порядку і проблема ховається в сторонньому додатку. Та й для вибіркового тесту деяких функцій безпечний режим годиться. Зараз ми розглянемо найбільш поширений варіант, який підійде більшості власників смартфонів від LG, Huawei, Google, Lenovo, Sony і навіть Panasonic. Samsung має дещо інший підхід.

Як увімкнути безпечний режим?

Перед включенням безпечного режиму спробуйте перезавантажити пристрій, оскільки це може вирішити більшість проблем. А якщо це не допомогло, то ось простий метод:

  • Утримуйте кнопку вимикання на бічній панелі пристрою, поки не з’явиться спеціальне меню (або пристрій не буде вимкнено, це актуально для зовсім старих моделей).
  • Якщо в меню є опція перезапуску, натисніть перезапустити. Якщо немає – вимкніть пристрій.
  • Вимкнення телефону може зайняти кілька секунд. Як тільки екран повністю стане темним, це буде означати, що смартфон вимкнений.
  • Якщо у Вас смартфон не від Samsung, то вам потрібно ввімкнути смартфон і в момент появи логотипу затиснути клавішу зменшення гучності.
  • Якщо ж у вас апарат від південнокорейської компанії, то вам потрібно одночасно затиснути кнопку ввімкнення і зменшення гучності.

Якщо все зроблено правильно, то після повного перезавантаження Ви побачите напис “безпечний режим” у лівому нижньому куті екрану.

Використання безпечного режиму для вирішення проблеми

Тепер, коли Ви знаходитесь в безпечному режимі, можете почати діагностику. Подивіться на список програм, які автоматично запускаються при завантаженні пристрою, включаючи віджети, а також нещодавно встановлені або оновлені програми. Дуже часто проблема ховається саме в них.

До речі, масштабне дослідження встановлених Android-додатків виявило ризики безпеки і конфіденційності, яким піддаються користувачі мобільної операційної системи від Google.

Експерт Positive Technologies Сергій Тошин виявив критично небезпечну уразливість в актуальних версіях операційної системи Google Android – 7.0, 8.0, 9.0 – і її більш ранніх редакціях. Помилку виявлено в компоненті WebView.

Нагадаємо дослідники компанії Imperva з’ясували, що додаток “Google Фото” містить критичну вразливість, яка за наявності певних навичок у зловмисника дозволяла розкрити ідентифікаційні дані жертви та її близьких, в тому числі відомості про місця та час перебування.

Також Intel попереджав користувачів Windows 10 про небезпеку застарілих графічних драйверів, у яких присутні серйозні уразливості. Корпорація рекомендує: драйвери необхідно оновлювати, встановивши всі патчі, які Intel випустила за минулий рік.

Для усунення двох десятків уразливостей різного ступеня небезпеки, Intel випустила оновлення драйверів для графічних чипів. Уразливості давали змогу зловмисникам підвищувати привілеї в локальній системі, красти дані або виводити пристрій з ладу. Однак обов’язковою умовою є локальний доступ до комп’ютерної системи.

Поділитися
Exit mobile version